ademsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bununla ilgili muhasebecinize sana online ortamda gönderdiğim faturaları çıktı alıp dosyalayamıyorsan sana neden muhasebe ücreti ödüyorum diye de söyleyin lütfen. Hepsinin ofisinde yazıcı var. 100 fatura olsa toplam maliyeti en baba 50 TL'yi geçmez ki bu da çok bol kese harcayan bir yazıcı için. 50 TL harcama yapamıyorsa mükellefi adına ne yapacak. Oldu olacak gelir gider fiş ve faturalarını da siz işleyin o sadece beyan versin ücret olarak da 500 kesmez 1000 falan talep etsin.
Tamamen benim düşüncelerimizi yazmışsınız hocam helal olsun. E-Faturaya tüm faturaları ben giriyorum. Elamanım yok. Ek uğraşım yok bir talepte etmemiştim şimdiye kadar. Bende ne iş yaptığını merak eder olmuştum. Çıktıyı kırtasiyeden falan kendim alıp götürüyordum. O sadece dediğiniz gibi dosyaya koyuyor. Stopaj - Muhasebe ücreti - Kdv olarak toplu ödeme yapıyorum. 2.EL Yazıcı fiyatlarına baktım çok arttıklarını falan görünce o konuya yanaşamadım. Mürekkebi falan derken düşünceli kaldım. Günlük satışları hergün efaturaya giriyordum. Yetmiyor müşterilerle uğraşıyordum. Servislerle de uğraşması derken bir süreden sonra gerçekten bıktırıyor. Bende söyledim kendilerine oda birini tut o halletsin dedi. Fatura sayısı yüksek olduğu için kendi halledemeyeceğini söyledi. Ek olarak çıktı aldığım halde fatura sayın yüksek diye muhasebe ücretini yükseltmekten bahsediyordu. Bu sorunlar birikince de o kadar emeğimi kapatıp gittim.