Arkadaşlar 1 ay önce 2. el olarak
Renault Clio 1.0 TCe Touch X-Tronic (2020) aldım. Araç 25 bindeydi. İlk aldığım araç ve çok fazla sürüş deneyimim yoktu o yüzden bazı şeyler ne kadar iyi ne kadar kötü bilemiyorum.
Araç
benzinli, genel olarak aracı beğeniyorum. Fakat yakıt tüketimi mevzusu normal mi sorunlu mu biraz tereddüt ediyorum. Aslında bir kaç arkadaşıma ve bilen birine sordum normal dediler. Aracı yeni kullandığım için doğal olarak deneyimli bir sürücüye göre daha fazla yakıt tüketimine sebep olmam oldukça normal fakat baya yavaştan alışmaya başladım.
Uzun yola çıktım 200-300km de bir göstergeyi sıfırladım benzin aldığımdan dolayı ortalama olarak 6.1lt - 6.7lt arasıydı.
Şehiriçi ise, istanbulda yaşıyorum ve bulunduğum yerlerde çok fazla kasisler var sürekli yavaşlıyorum, yokuş çıkmam gerekiyor ve trafik oluyor bunlarıda göz önüne alarak,
8.5-12lt arası tüketim bu araç için normal mi? Sürekli araca içim düşmüyor yoksa bu tüketimle çok para gider.