Hocam İstanbul gibi bir yerde sadece yapı imarlı 500 m2 arsa maliyeti bile milyon değerinde + inşaat yapı maliyeti + iskanı + ruhsatı + projesi + çizimi + abonelik kaydı + çok aşırı maliyet çıkıyor yani bunu 1 tek villa ya eklerseniz kasada minumum 2-3 milyon arası nakit gerekiyor. + villa satışları daire satışlarına göre her zaman çok daha yavaş ve ağırdır.
hocam 500 m2 arsa için konuşmuyorum küçük şirin projeler için konuşuyorum işin içine villa kelimesi girince tabi biraz iş büyüyor daha basit tek katlı ufak bir havuzu olan daireden daha ferah ama çok da aşırı olmayan yerleri kastettim aslında.
ayrıca anlattığım konseptte ürün direk satılacak yapıp satılmayacak müşteri modeli seçecek arsayı seçecek ödemesi yapılıp işlemler başlayacak.
biz 500 m2 bahçeli 4 katlı 12 odalı bir villayı 2 milyona yaptırdık 99 yılında pişmanmıyız pişmanız tabii

şimdi bile keşke daha küçük daha kullanışlı bir ev yaptıraymışız tek katlı diyoruz onun üzerine.
tabi inşaat işlerinden pek anlamam hesaba katmadığım maliyetler olabilir pek tabi neyse ben fikir vermek açısından hayalimi paylaşmıştım iyi geceler.