Merhabalar,

Bu kategori de çok fazla emeği geçmiş ve çok profesyonel dokunuşlara sahip insanlar mevcut. Örneklendirmeye kalkacak olursam inanıyorum ki parmaklarım yorulabilir.
Sağlıklı bir süreç adına özveriyle çalışan @grafiking; @BurakKeskin; @yousufe; gibi isimlere ayrıca teşekkür ediyorum.

Fakat herkesin ekmek yiyebilmesi adına konulan kurallar her ne kadar doğru olsa da alt tabanların kendim dahil diğer bir çok tasarımcının fiyat politikalarına uygun olduğunu düşünmüyorum. Fakat oran/orantı kapsamında ister istemez bu fiyatların bu düzeyde olması gerektiğini de savunuyorum.
"Sonuçta herkes ekmek yemeli."

Kimsenin ekmeğinin 3 kuruş fazlasın da 3 kuruş altında gözümüz yok, herkes rızkını yer. Fakat şu da bir gerçektir ki ufak rakamlara çok fazla tasarım isteniyor ve sağlanıyor. Az önce belirttim ya, "herkes ekmek yemeli."
Herkes kavramında olabilmek adına, herkes gibi olmak gerekmemeli. Birisi 30TL fiyatlandırma veriyor diye, bir diğeri 60TL fiyatlandırma vermemeli.

İnsanların burada bir nevi emeğinin karşılığını sorgulaması gerekmekte;
"Ben bu logoyu çiziyorum ama 150TL çok mu az?"
İşte burada kendinize verdiğiniz değeri görmüş olursunuz, herkes ekmeğini elbette yer fakat o ekmeği hak edecek bir şekilde mi?
Hazır çalışmalar ile taban fiyattan hizmet vererek mi? Hakkını verip tamamen kendisini tatmin ederek mi?

Ben çalışmış olduğum programlara ödediğim lisans ücreti, satın almış olduğum bilgisayarın maliyeti, stok görseller için üyelik ücretleri gibi bir çok hesaplamaların içerisine giriyor ve buna göre emeğimin/hakkımın "Standart Politikalar" içerisinde, hakettiğim fiyatlandırmayı uygulamaya özen gösteriyorum.
Kendisine saygısı olan ve bu sektöre gerçekten adanmış olan her bir üyenin elbette kendine bir politika izleyeceğine inanıyorum, selametle.

İyi forumlar dilerim.