yukseloguzhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam siz hangi entegrasyonları yurtiçi kullanıyorsunuz ? Yani n11 katalog hatası veriyor, tredyol bakımda, Hepsiburada katalog sistemi tam uyumlu değil yeni siparişler yansımıyor bile, Amazon tr çalışmıyor Amazon globali aktif etmeniz gerekiyor yani global kullanmadan tr de satış yapmıyorsunuz shopgezde sadece gittigidiyor çalışıyor hayır benim bilmediğim bir pazaryeri mi var ? Ben 2 aydır bu entegrasyonları aktif etmeye çalışıyorum yanlış anlaşılmasın destek ekibi uğraşıyor hatta çok ilgililer ancak sistem elvermiyor. Kurbandan sonra yurtdışı satışlarını aktif edeceğim eğer fikrim değişirse zaten buraya yazarım onun dışında dediğim gibi yurtdışı pazaryeri entegrasyonunda da sorun yaşarsam yenileme yapmıyacağım, forum içi uygun bulduğum bir arkadaş ile anlaşacağım. Önceki yorumumda site adresimi verdim ismim soyadım da yazıyor zaten isteyen firmayı arayıp sizden hzimet alıyormu diye sorabilir.
Şuanda yurt içinde saydıklarının hepsinde mağazam var. N11'i yıl önce nasıl başladıysam öyle kullanıyorum. N11 bir ara katalog pisliği çıkarttı, Shopgezdekiler ile görüştüm, dediler böyle böyle bunlar katalog mantığı çıkarttı sizin hesabınıza da gelmiş o'yüzden olmuş, ne yapacağımı sordum anlattılar yardımcı oldular. Sonra N11 beni baya bir uğraştırdı. En sonunda arayın beni dedim. işte 2 gün sonra mı ne aradılar, aradıklarında ya bunu çözeceksiniz ya da sizdeki 2 mağazamı kapatıyorum. Reklamları da durdum dedim. 3 saat sonra N11'den telefon geldi " Efendim tekrar dener misiniz " dedi. denedim 2 mağazamın ürün gönderimi nedense bir anda çalıştı. 9 ay önce mi ne oldu bu konu sonra bir daha kesinti olmadı. Hepsiburada ile zaten çok işim yok arada kontrol ediyorum. He ürün güncellemem lazım, güncelledim, ürünü zaten hepsiburada sağolsun biraz nazlı o yüzden çok uğraşmadan Shopgez'in panelde hepsiburada excel var oradan kategori bazlı şablonları Shopgez'deki eğitimlerden bakarak ayarladım arada oradan hepsiburada'ya toplu yüklüyorum. Sipariş geldi hadi paketle gönder mantığı ile çalışıyor şuana kadar hiç sipariş gelmeme gibi bir konum olmadı, zaten hepsiburada dan ne gelecek boşversene. Neyse senin gönlün olsun. Yani anlayacağın gibi ben bunları zaten oturtmuşum. Amazon için dediğini anlamadım ama ben amazon Global kullanıyorum. Amazon Türkiye de satış yaptığımı soruyorsan ilk geldiğinde bir araya açtım mağazayı çöplük dolu satışta yok kapattım. Zaten Global ile asıl tanıtım olur. Kim ne yapsın Amazon Türkiyeyi Allahını seversen, önce komisyon hakkındaki sözleşmeyi düzenlesinler. Bunları sadece yaşanmışlardan aktardım. Ama bana dersen ki sen nasıl ilerliyorsun senin konun ne. Ben pazar yerlerini takmıyorum. Pazar yerlerindeki o komisyon oranları ile ev mi bakılır, atolyedekilerin mi karnı doyar hiç biri olmaz. Birde adamlar kafalarına göre benim paramı bekletecekler. Üreticiyim ben, bana parayı vereceksin ki senin bir sonraki isteyeceğin malı hazırlayayım. Geç hocam geç aynı benim 3 4 yıl önceki halim gibi düşünceler bunlar. Pazaryerlerinin kapısında yatıyordum nerdeyse şimdi hiç biri umurumda değil neredeyse onlar benim kapımdalar diyebilirim. Zaten öyle de olmalı, 15 gün sonra 30 gün sonra benim para mı verecek birde 2 3 tane daha eklemek için izin versinler diye 40 takla atacam buna bir şey denirdi de neyse. Sen bayramdan sonra ya da ne zaman görüşeceksen işte görüşürsün adamlarla sana bir yöntem yol bulurlar. Bir tane formdan aldığın bir opencart site ile o çark dönmez. Site önemlidir. Vereceksin parayı alacaklar paranı yapacaklar bir site hadi oldu diyelim. Siteyi uçurdun ne kadar destek olacak o adam sana. Ben bunu da denedim zamanında abi 2 güne çözüyorum 3 güne sana döneceğim site kapalı ne 3 günü diyorum abi istersen sunucuyu değiştirelim. En sonunda da engelledi zaten. Bu iş o kadar kolay değil kardeşim adam gibi bir firma her zaman olacak. Ben burada çalışırken bir kere bile sitem uçtu diye aramadım. Aksine onlar beni sitenizde şu ayarı hatalı yapmışsınız, bakın bunu yapın diye aradı Neyse kardeşim amacım senin aklını karıştırmak değil, sadece olacak iş var olmayacak iş var, Bunu demek istiyorum. Sen bunları tekrar bir düşün.