Araç 1 Araç 2 Araç 3
Allaha şükür bu ara doğru kararlar alıyoruz işler iyi gidiyor. 5 Kişilik aileyiz 3 çocuk 2 ebeveyn. Ben ilk 2 aracı düşünsemde eşim suv tarzı istiyor. Aile için hangisi uygun olur? İlanlara çok takılmayalım daha 1 ay kadar sonra alacağım. Marka model olarak bu 3'ü dışında farklı birşey düşünmüyorum ama bu 3'ü arasında kaldım.
Passat ve A3 için DSG yi sorun hocam. VAG grubunda DSG nin kronik sorunları var. iyi niyet garantileri de bitmek üzere araçların. DSG nin mekatronik ve Kavrama parçaları var sorun çıkaran. Araç servis bakımlı ise yarı yarı fiyata işlem yapıyorlar genelde. Araç servis bakımlı değilse rakamlar çok yüksek. Ben golf te mekatroniği 9.600 e kavramayı 5 bin gibi rakama değiştim 7 ve 8. yılımda 150 bin ve 165 bin km de. DSG çok keyifli ama her keyfin bi bedeli oluyor. Diğer otomatik şanzumanlarda aşağı yukarı bu kadar masraflı sorun çıkarmazlar pek ama mesela Honda CVT için 2 bakımda bi şanzuman yağı değişimi adı altında 1.000 tl gibi bir rakam alıyor. DCT de kavrama var ama sorun çıkarıyor mu masrafı nedir bilmiyorum. Parçaları toplayıp toplama vurduğunuzda DSG nin tek seferde çıkaracağı masrafa denk geliyor aşağı yukarı. EAT 8 yeni çıktı kullanımı keyifli DSG gibi ama yeni olduğu için masraf çıkarıyor mu kronik sorunu var mı tarafını bilemiyorum.
Genel olarak özetle otomatik şanzuman kullanmak keyifli ama keyfin bedelini de unutmayın. VAG grubu alıyorsanız mutlaka bunların değişip değişmediğini servis garantisi olup olmadığını sorun. Garantisi varsa parça parası almayıp az miktar işçilik parası alıyorlar.
Otomatik olmazsa olmaz değilse 3008 güzel, Keyfini çıkarıp bedelini öderim ben diyorsanız kesinlikle Passat öneririm. (Bu arada Passatın sedanı artık üretilmeyecek. Sw üretilecek.) Audinin en dandik arabasına binmektense VW nin premier arabasını tercih ederim ki 2. el değeri de daha iyi.
Son olarak eklemek istediğim, Passatın sıfırını 370-380 arası fiyata alabilirsiniz. VW nin internetteki fiyatlarına aldanmayın. 100 bin düşün ordan. Vw nedense böyle saçma bi politika uyguluyor
3 seçiminizin dışında 2018 qasqai lere bakın derim. Tekna paket (orta donanım) 20-30 bin km de araçlar 250 bin civarı. 1.2 motor CVT şanzuman. 2019 da 1.3 motor daha yüksek beygir ve DCT şamzumana geçmiş aynı paket 290 binlerde.