onlinecihan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kaç ay evel Siirt’e gitmiştim bi mahkememden dolayı. Mahkemeden çıktıktan sonra merkezde dolanırken bi dükkanın esnafın kapının önünde sepet gördüm sepetim üzerinde bir sürü sabun neyse merak ettim içeriye girdim tanıştım bayanla Dbakır plaka görünce sordu durumu iza ettim muhabbeti kurduk.

Anlattı daha sonra bu sabunlar köylerde büyük kazanlarda saatlerce kaynatılıp öyle yapılıyormuş daha sonra güneşe bırakıp kuruduktan sonra küçük kare kare kalıp kesip satışa hazır hale getiriyorlarmış.

Valla hocam 1 galon aldım yanlış hatırlamıyorsam 12 tane vardı içinde birde bayan şehir dışından gelmişiz diye küçük cam şişede bıttım yağı nı hediye verdi onuda sabunu yaparken çıkarıyorlarmış içinden inancın Allah’tan olsun 1 kalıp daha bitmeden saçım canlandı ve ne kepek kaldı ne tortu muhteşem parlak hale geldi..

Kalanlarıda dağıttım öyle sağa sola şehir dışına çıkınca. Küçük nacizane bir tavsiyem bunların instagramda sayfaları vardı “ siirt bıttım sabunu “ diye arat bi göz gezdir derim.

Bunu yazınca merak ettim baktım bıttım sabunu=köylü sabunu=kükürtlü sabun Ortalama kilo fiyatları 25-50 tl arasında oynayabilir. Daha ucuz diyenlerden almayınız sahte olabilir.

not:
Bir kaç arkadaş pmden yazmış bana arkadaşlar sabunlar varmış ama hepsi sahipliymiş malesef.