Olaya bakış açısı getirelim.
Ucuz iş yapanlara kızıyoruz evet bende kızıyorum ama yeri geldi lisanslı 500 e satılan sistemi 75 TL'den verdim yeri geldi 5 scripti 50 TL'den verdim. Verdimde güzel kardeşim niye verdim onu soruyor musun? Forum olmuş script yuvası. 100 TL ye script satanlar var ben onların sisteminden kat ve kat üstün sistem yazdım satamadım. Yorgan yastık yemiyoruz dimi illaki gelir gelecek yeri geliyor yok parasına o sistemleri satıyoruz. Kendi özelimde yazıyorum bunu. Ben ucuza ürün sattım ama benim ürünüm adi bir ürün değildi. Mecbur kaldığım için yiyecek ekmek bulamadığım için sattım. Sattığım insanlardan birisi çıkıpta desin ki senin sistemin çöp oldu kullanamıyorum şu açığı var bu açığı var. Aldığım 50 tl yi geri iade edicem scriptlerde onda kalacak. 30 kişiye satış yaptım bu 5 scripti 50 tlden. Ya 2 yada 3 kişide sıkıntı yaşadım. Birisi plesk enginx'de çalıştırmaya kalktı cpanel alın dedim adamın cevabı 50 tl verdiğim ürüne 30 liralık hosting mi alacam oldu. Engelledim parasını iade etmeyi teklif ettim emek vermişsin kabul etmem dedi. Emek verdiğimi biliyorsan o hosting olayını söylemiceksin.

Ucuza iş yapmak bir lüks değil ihtiyaçtır. Sırf ucuz diye herkesin ürünü kötü değildir bu genellemeden vazgeçin. Evet ucuz satılmasını kimse istemiyor fakat şuan sistemde bulunan müşteri " ucuzcu ". İnsanlara para lazım olduğu kadar para da harcamak istemiyor.

Alt limit olayına gelecek olursak gelmesi iyi olur mu bilemem ben kötü yönünü söylim size. Kimse konu üzerinden iş vermez iş almaz. Herşey özel mesajlaşma sistemlerine gider işi orada döndürür. 10 tanesinden 2 tanesini yakalarsanız kalan 8'i ticareti çoktan yapmış olur.

Şunuda belirtmek istiyorum isim vermeyeceğim. Ama script satış kategorisinde satılan ürünlerden birkaçını inceledim aldıkları paraya değecek iş yapmamışlar. Pahalı olanda cacık olabiliyor ucuz olan patlayacak değil ya

ve en önemli konuya değinmek istiyorum. Script satış kategorisinde açık kaynak satılan bir ürün birisi satın alıyor ona buna gönderiyor. Gönderdikleri insanlarda forum kullanıcıları. Yada aldığı ücretin daha düşük bir kısmına insanlara satıyor yada insanlar bunu teklif ediyor. Bizzat başıma geldi ya Kendi yazdığım sistemi benden daha düşük fiyata almak için mesaj attı adam.

Kimsenin adını vermeyeceğim. Kimseyi ifşa etmeyeceğim. Market uygulamasını devreye sokacaksanız daha sağlam kurallar koymanız gerekiyor. Front & Back end farketmiyor bu kategorilerde kötü işler dönüyor.

Kalın sağlıcakla.