Bu olay son 1 ya da 1,5 yıldır var sanırım. Örnek olarak ben anasayfa döküm işini 350 TL’ye yapıyorum. Forumda gördüğüm kadarıyla 200 TL’ye bu işi yapanlar var. Hatta belki daha da altına yapanlar vardır da burada açıkça belli edemiyorlar alt limit şartı var diye. Ben 350 TL’nin bile döküm işi için az olduğunu düşünmeye başladım. Herkes fiyat yükseltiyor bizden fiyat düşürmemizi bekliyorlar.

10 sayfa döküm işi için 3000 TL dediğimde sanki küfür etmişim gibi anormal cevaplar alıyorum kendilerinden. Kendi müşterilerim var, onlara sürekli çalıştığım halde bile 350’nin altına düşmüyorum.

Yazılım yaptırmak isteyenler var, 7000 - 7500 TL diyorum dönüş olmuyor ya da anormal cevaplar alıyorum. Ben sıfırdan senin için çizimini yapacağım dökümünü yapacağım sonra da yazılımını yapacağım ve sen bu iş için bana kalkacaksın çok diyeceksin.

Örnek birisi Wordpress tema istiyor, 4500 TL diyorum. Bana themeforest’tan alırım daha iyi diyor. Millet hala özel tema ile herkese satılan temanın arasındaki farkı anlayamamış gelmiş tuhaf tuhaf mesaj yazıyorlar.

Bu yüzden ben son 1 yılda 1 tane Wordpress işi yaptım forumdan.

3 liraya 5 köfte isteyenler var forumda. Ben bunlardan uzak duruyorum, mümkün olduğu kadar.

O 15 TL’ye satan arkadaşın da konusuna yazmıştım. O scriptleri inceleyen adam kullanamayacağını bilir. Şu foruma yeni üyeler geldikçe piyasa fiyatları iyice düşmeye başladı. Ondan sonra da gelir buradaki bir kaç kişi “serbest piyasa” der.

Gidip upwork, ******, envato ve templatemonster’la çalışın şurada kazandığınız paranın 15 katını kazanırsınız.