Gelişmeleri yorumları okuyarak takip ediyorum. Bazı arkadaşlar, bazı domainlerini transfer edebilmiş, bazıları beklemede. Bu tarz yorumları faydalı bulduğum için kişisel olarak herkesin kendi durumunu yazmasını rica ediyorum. Bu sayede sürecin ilerlediğini, yavaş yavaş sorunumuzun hallolacağını takip edebiliyorum. O nedenle bende kendi durumumu yazmamın faydalı olacağını düşünüyorum;

Sitemiz şu anda aktif. Fakat Status durumu hala ok değil. Teknoclouds panelinde hala domain None olarak görünüyor. 3 buçuk ay önce kayıt edilmiş domain. Whois bilgilerimizi güncellediğimiz halde hala Whois sorgulamalarında bizim bilgilerimiz görünmüyor. Dün siteye mobil bağlantı ile girip Wireless bağlantı ile giremiyorduk. Bugün hem mobil bağlantı ile hem de Wireless ile girebiliyoruz. Sürecin başından beri birkaç kez transfer kodu talep ettik. En son dün tekrar talep ettik. Gelen bir transfer kodu yok. Sakin bir şekilde transfer kodunun gelmesini, transfer işlemlerinin tamamlanmasını bekleyeceğiz ve gelişmeleri takip edeceğiz.

Süreç bir şekilde çözüm sürecine girdiği için TeknoClouds güzellemeleri yapan bazı arkadaşlar var. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Fakat daha önce belirttiğim üzere yaklaşık 20 yıldır bu sektördeyim, en kalitelisinden en dandik görünenine kadar hiçbir firmada böyle bir sorun ne gördüm ne de duydum. Başımıza gelen en kötü şey hosting kaynaklı olarak sitelere erişememek oldu. 2 gün hosting kaynaklı siteye erişemediğim firmadan 20 tane sitemi başka bir firmaya taşıdım. Bir başka firmada da yaşadığımız sorunla ilgilenilmemesi nedeniyle bütün sitelerimizi başka bir firmaya taşıdım. Çünkü biz bu sitelere maddi ve manevi yatırım yapıyoruz. Google 'de 1 sıra yükselebilmek için hem günlerimizi hem de paramızı harcıyoruz. Bu sorun nedeniyle hem sıralamamız düştü hem de indexlerimiz gitti. Yaşadığımız sinir ve stresin haddi hesabı yok. Tüm bunların neticesinde iyi kötü bir çözüm sürecine girildi diye yaşanan sıkıntıları ve kayıpları sineye çekemeyeceğim.

Ha, daha önceki mesajlarda "ucuzu tercih etmeyeceksiniz o zaman" diyenlere zaten cevap vermiştim. Bu firmada domainimin olmasının nedenin ucuz olması değil, bu firmada domaini olan bir kardeşimizden domain satın almam olduğunu belirtmiştim. 35 tane domainim şu anda farklı bir firmada ve 15 yıldır o firmadan sorunsuz hizmet alıyorum. Teknoclouds 'da 1 adet domainimiz var, onu da bu olay patlamadan önce taşıyacaktık. Taşıyamadan bu olay yaşandı. Bu firmanın ucuz olması da bu sorunun yaşanmasına asla bahane olamaz. Her önüne gelen domain kayıt firması ya da hosting firması açmamalı veya açamamalı. Çünkü bu tarz işlerde çıkan sorunlar sadece o firma ve müşterilerini değil, ona bağlı olarak yüzbinleri hatta belki de milyonları etkiliyor. Ciddi iş kayıplarına ve maddi kayıplara neden oluyor.

Netice olarak bu olay pek çok arkadaşımıza daha kurumsal firmaları tercih etmesi, bana da işimi şansa bırakmamam gerektiği konusunda ders oldu.