Yapacak bir şey yok hocam, üretim mercedes de olsa, satım gücü için arabanın dış estetiği önemli, istediğini kadar kaliteli yapı malzemeleri kullanın, ilk göze çarpan şey boyadır. DA-PA da öyle, bu konudaki takıntılı insanlara da hitap etmek istiyorsanız, o değerleri yükselteceksiniz, aksi takdirde isterseniz bunun gibi uzun uzun derdinizi anlatmaya çalışın, 100 kişiden 1 ini ikna edip satış yaparsınız belki. (Tecrübe ile sabittir)

Konu şu, bireysel alım yapan insanların %90 'ı hatta daha da fazlası da-pa ve alexa ötesini analiz edebilecek donanımda değil. Onları kötülemek için demiyorum, sonuçta pek çok şey zamanla hata yaparak öğreniliyor. Dolayısıyla, bir filtreden de geçirecek sonuçta adam para veriyor, ve yapabileceği en somut filtreler da-pa , alexa gibi hazır skorlar.

Ha noluyor, çeşitli yöntemler ile da-pa kasan, yapay hit ile alexa düşüren siteler bu filtreden geçebiliyor. Sizin organik kaliteli siteleriniz geçemezken, malesef.

Madem yazdık, yazalım. Ben de sırf bu filtrelerden de geçebilmek adına, takıntılı skorları iyileştiren çeşitli yöntemler geliştirdim, Çünkü günde 3k hit alan sektörel özgün otoriter sitemi adam sırf da 50 diye günlük 10 hiti olmayan sözde news kayıtlı haber sitesi ile karşılaştırınca kafayı yiyordum. Ancak yükselttim bu skorları tek başına servis etmedim, her zaman organik verilerimi de satış konularımda belirttim. Milleti yanıltarak para kazanacaksak, hiç kazanmayalım. Herkes ekmeğinde, herkesin çolugu cocugu var.

Alım yapacak arkadaşlara da bu vesile ile yine söylüyorum, da-pa skoruyla yetinmeyin. Sitenin organik durumunu da sorgulayın. Hiç bir yöntem bilmiyorsanız en azından analyticsten search consoleden 2 görüntü isteyin:

son 1 yıl günlük tekil hit
Organik arama anahtar kelimeleri

Bir de siteyi 2 dk manuel inceleyin, 2 içeriğe baksanız bot mu editör yazımı mı anlarsınız, sosyal medyalara bakın. Yani sırf satış için mi açılmış site, yoksa gerçekten organik bir site mi

Bir siteyi Google seviyorsa, organik trafiği iyidir, oradan gelen link sizi de sevdirir.
Bir siteyi Google sevmiyorsa, MOZ, Ahrefs, Alexa isterse tapsın o siteye, size faydası olmaz skorlarının.