dastaguir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bugün arkadaşımın annesi koronadan vefat etti genç sayılırdı. Arkadaşım ve babası biontech aşı olmuşlar, anneleri aşısızmış kadıncağız hayatını kaybetti. Bi süre evde sonra fenalaşınca 1 hafta hastanede yatmış maalesef kurtarılamadı ve yüksek ihtimal varyantlı koronaydı. Ben de Ağustos'ta atlatmış biriyim koronayı varyant, mutasyon yoktu o zaman ona rağmen bir hafta sağlam halsizlik, kas kemik ağrısı ve yarım gün ateş ve titremeyle atlattım. Aşı olmayı düşünmüyordum görüyoruz ki sinovac olanlar da aşı etkisiz kalıyor, varyantlar üstün kalıyor ve bireyler hastanelik olabiliyorlar. Şimdi asıl soru şu yeni Biontech aşısını beklesem mi? 100 gün içinde yeni aşı gelecek diye haber okudum bugün varyant ve mutantlara karşı daha etkili aşı gelecek deniyor. Yoksa direk gidip olayım mı zaten tek doz yetiyor diyorlar atlatanlar için?
O haberde yeni aşı geliştireceğiz dememişler ki. Şu ana kadar ortaya çıkan varyantlara karşı aşımız koruyor, ileride korumayan bir varyant olursa 100 gün içinde yeni aşı geliştirebiliriz demişler. Bence gidin aşınızı olun hocam.