fenomenH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Estağfurullah ne demek olay size kalsın güzel arkadaşım.

Öncelik ile polyanna yakıştırması niye beni rahatsız etsin. Olaylara iyimser bakmak beni rahatsız etse sizinle aynı düşüncelere sahip olurdum. Bu sebeple beni R10 da polyanna olarak tanımanızdan memnuniyet duyarım. Evet olaylara iyimser bakıyorum çünkü bu sıkıntılı durumda domainlerimizi kaybetmedik. Olaylara iyimser bakıyorum firma sürekli mail atarak durumu düzeltmek için sürekli bizi bilgilendiriyor.

250 sayfa olacak bir çok yorumu okumaya çalıştığımda site sahipleri yada yöneticileri öyle bir üslup kullanıyor ki firma sahibinin alakası olmayan bir yakınını bile yakalasa parça pinçik edecek. Neden polyanna olmayayım, siteler açılmış transfer kodları birer ikişer teslim ediyor.

Sizin konuya gelince başka bir forumdan bu vatandaşa ait olduğu iddaa edilen bir paylaşım ile adamı yerden yere vurup yok şöyle yok böyle diyorsun. Yaş 16 devleti dolandırmış, yok 20 si Microsoft dolandırmış diyorsunuz. Hepimiz bu sektörde birşeyler öğrenip bu bilgiyi finans kaynağı yapıyoruz. Size daha öncede yazdım, bu sistemi siz çözse idiniz belkide bu vatandaşın yerinde siz olabilirdiniz.

Engelli olayına gelincen; bir üye size bunu yazmış. Adamın %50 engeli varsa şeker hastalığı, diyabet hastalığı gibi hatta benim bildiğim kadarı ile de fıtık bile rapor oranını yükseltir. Adamın böyle bir hakkı var, bu hakkı yasalar sunuyor.

Buradan daha yazmayacağım bir çok olay var yazsam forum kurallarını çiğnenmiş olurum. Niceleri neler çalıyor çırpıyor. Ama kalem onların elinde olduğu için bunu yazmaya herkes korkuyor.

Sizi bilmem ama benim kitabımda düşene bir tekme vurmak yakışmaz. Düşene el uzatacaksın ki bu dünya daha güzel bir hal alsın. Gelin görün ki insanları o kadar bencil bir hale getirdiler ki, düşene bir tekme de vurmak bana yakışmaz.

Bu forumda bir çok kişi bulduğu yöntemler ile kazanç elde ediyor. Kimi pinterest, kimi instagram vs vs. Buna sizde bende dahil, başına bir iş kazası geliyor herkes canı yandı diye saldırıyor da saldırıyor. Benim üzüldüğüm noktalar bunlar.

Anladığım kadarı ile bu arkadaş açık kapı bir yöntemi ticarete dökmüş, tıpkı bizlerin ücretsiz eklentiler yazılımlar kullanarak müşterilerimizden kazandığımız paralar gibi,

Ben eminim bu olay sonrası bir çok kişi azure üzerinden ücretsiz domain alma peşine düşecektir. Yani demek istediğim bilgiyi paraya çevirmek suç değildir. Yasaların verdiği hakları kazanmaya çalışmak suç değildir.

Bence siz biraz empati kurun, düşene bir tekme daha vurup ticaret hatasını engeli ile sıvamak mı? Polyanna olup düştüğü yerden kaldırıp hatasını telafi etmesi için şans vermek mi?

Bir söz yazmışsınız;

"Her birey bir engelli adayıdır ve engeller yalnızca beyindedir, bunları unutmamak gerekiyor."

Engel kişinin beyninde değil bedenindedir, beyninde engel olan kişinin özetini yapma gereği duymuyorum.

Bu adamı tanımam etmem, benimde bu firmada 4 adet domainim var. Muhtemelen 2 tanesini süre nedeni ile kaybedeceğim. Süreleri geldi epp talep ettim bekliyorum. Bu benim için dünyanın sonu değil, 2 domain için insanların engelleri ile ifşa etmem. 2 domain ne onları zengin eder ne beni gariban eder.

Bence sizde hayata Polyanna gibi bakın.

Çok sevdiğim bir söz ile konuyu kapatmak istiyorum.

Sizin dünya'ya bakan pencereniz kirli ise, benim çiçeklerim size çamur gözükür..

Saygılarımla, kolaylıklar dilerim.
Sizin iyimser bakmak için saydığınız sebepler dışında, benim ve foruma üye olan ya da olmayan bir çok mağdurun da oldukça etkin sebepleri mevcut.

"Korona aşısı olacak mısınız?" gibi bir soru olsa, insanlar düşünceleri yönünden ikiye ayrılabilir, ancak burada çoğunluk neyin ne olduğunun gayet farkında.

Hatırlatmak istiyorum, "dolandırmış" şeklinde kesin bir tabirde bulunmadım, "dolandırmaya teşebbüs" konusunu ele aldım.

Rapor konusunda da dediklerinize zaten katılıyorum, ancak tekrarlamak isterim, burada konu, raporun doğal yollar ile yükselip yükselmeyeceği değil, bilinçli şekilde raporun yükseltilmesini sağlamaya çalışmak olarak algılanıyor.

https://www.r10.net/off-topic/247367...post1080482911 bağlantılı mesajımı ve ilgili mesaj içerisinde olan diğer bağlantılı mesajlarımı inceleyebilirseniz, zaten durum ile ilgili olarak Teknoclouds'a araştırmış olduğum yerler dahil olmak kaydı ile birçok soru sorarak net bir cevap beklemiştim, ama ilgili oluşum malesef bu konuda dürüst davranmadı, davranmamaya da devam ediyor zaten, beni geçin, GoDaddy bile bunu açık açık belirtti.

Hatasını daha o günlerde kabul etseydi, olaylar bu şekilde çetrefilli bir duruma dönüşmeyecekti.

Ticari etik duygusuna sahip olan kişiler ya da kuruluşlar bu tür süreçlere girmezler, bilgiyi satmak başka birşey, promosyon olarak kısıtlı biçimde verilen bir hizmeti başkasına satmak başka, bu ikisini lütfen karıştırmayın.

"Her birey bir engelli adayıdır ve engeller yalnızca beyindedir " cümleme dahi verdiğiniz yanıt sonrasında ne desem bilemedim, frekansımız uyuşmuyor diyelim.

Tekrarlıyorum, bahsettiğiniz mesajı alıntılamam bir ifşa ya da iftiradan öte uyarı niteliğindedir, benim yine de olabildiğince saygı çerçevesinde yorum yapmaya çalışıyor olduğumu bilmenizi isterim, farklı farklı yorumları görseniz beni melek ilan edersiniz.

Sevgiyle kalın.