Yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle.
Motor gücü olduğunu biliyorum da demek istediğim misal 1.6 versiyonu çok kronik sorun çıkarmıştır o nedenle 1.5 versiyonu çıkmıştır vs. öyle bi durum olabilir mi?
1.6 nın torku 1.5 e göre çok daha fazla.
Dediğiniz gibi yakıt tüketimi de fark ediyor buna paralel olarak.
Ama 1.5'ler 1.6'lara göre 40-50 bin civarı daha pahalı...
Yakıt tüketimi arasında da nerdeyse 100 km'de 1 lt gibi fark var. fabrika verisi.
Filtreleme kısmında dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Bunları zaten biliyorsunuzdur ancak hatırlatmakta fayda var. Belki gözünüzden kaçan bir şey olmuştur.
Aracın yaşı, km'si, paketi, tramer kaydı, değişen - boyalı parçaları. Filtreleme yaparken bu kısımlara dikkat etmek önemli. 1.6 en boş paketi 1.5'in en dolu paketinden tabi ki daha ucuzdur. Aynı zamanda ağır hasar kaydı varsa, km'si yüksekse.
Tabi ki aracı kimden aldiginizin da önemi var. Genel olarak binicinin arabası kıymetlidir ve piyasa değeri 100 lira olan aracı galeride 100- 105 civarı bulabilirsiniz. Ancak söz konusu binici de aynı araç 110- 115 civarinda satıyorlar. Değerlendirmeleri bunlara göre yaparsanız kendinize uygun olanı bulabilirsiniz.
Kronik kısmına gelecek olursak eğer. Pek zannetmiyorum açıkçası. 1.5'de sorun çıktı biz 1.6 üretelim. Bana mantıklı gelmedi.