Sağlıklı günler dilerim herkese öncelikle. Dedemle birlikte (88 yaşında) aynı dairede yaşıyorum, ailem ise üst dairede yaşıyorlar. Dedemde 3 gündür öksürük vardı aralıksız. Daha öncedende oluyordu fakat bir günde geçiyordu. Dün hataneye götürdüm korona testi, idrar, akciğer, kan tahlileri yapıldı tahliller temiz çıktı. İlk başta kan değerleri yüksek çıkmıştı tekrar tahliller yapıldı ama yine sıkıntı görülmedi. Hastaneden eve tam geldim sağlık bakanlığından aradılar, dedem pozitif çıkmış. Dedemle beraber yaşadığım için kendimide yakın temasa eklettirdim, akşam 10 gibi gelip tekrar test yaptılar bize. Dedemin delta varyantı virüs çıktı. Benimki ise negatif. Ailemde direkt hastaneye gidip yaptılar hepsi negatif çıktı. Pandemi döneminde dedeme bir şey olmasın diye kendimi eve kapattım yaklaşık 25 kilo aldım ama yinede bir şekilde bulmuş bizide. Aslında bu geceyi çok iyi geçirdi hiç öksürmedi. Şuanda durumu iyi sadece 3 gündür aralıksız öksürdüğü için biraz sesi kısıldı o kadar. Nefesinde falan hiç sorun yok. Kronik bronşit ve zatureside var dedemin, her yıl mevzim geçisinde fix hastalanır iğne ve fısfıs verirdi doktor.
Dedem aşılanma ilk başladığında olmuştu 2 dozuda. Favimol adlı ilacı verdiler. İlk 8 er dozu içirdim. Çevremde o kadar çok kişiden ses çıkıyor ki anlayamıyorum, herkes doktor olmuş. Kimisi diyor hapı kullandırma kimisi diyor onu içmesin şu hapı içsin.. Kan sulandırıcı olayını çok fazla kişi söyledi, 112 yi arayıp bilgi istedim ama aracınızla birlikte hastaye götürüp ordan bilgi alın dediler. Aracımızda yok, hastanelerde dedemi sürükleyip çokta şeyapmak istemiyorum açıkcası. Özellikle yaşlı tanıdığı olup kovid geçirenlerin önerisi var mı? Özellikle beslenme konusunda. Ayrıca dedemin dünkü tahlillerini başka doktora göstersek kan sulandırıcı hakkında bir şey diyebilirler mi acaba