kesinlikle bu düşüncelerinde haklısınız. Evet benimde onlarca yorumda gördüğüm kadarı ile bu firma sahibi arkadaşın üslubu söylenenler gibi ise kesinlikle yanlış bir davranıştır. Bu arkadaşı savunmak için değil epmati yaptığım için düşüncelerimi yazıya döktüm. Alıntıladığım mesajda kişinin başka bir forumda olduğu söylenen bir konu ile ifşa edilmesini garipsediğim için konuya müdahil oldum.
Benimde 1 müşterim domain sebebi ile bu olaydan etkilendi. Kurumsal ve çok hassas bir müşterimdir. Randevu aldım ve kendisine konuyu sakin bir dille veryansın etmeden anlattım. Domainin düşmesi için en kötü ihtimallere kadar bütün kötü senaryoları anlattım. Ayrıca bu müşterim yakın zamanda başka işler paslama potansiyeli olan bir müşterimdir. 245 gün domain bitiş süresi daha sonra düşmesi için 90 gün daha beklememiz gerektiğine kadar anlattım. Bu konu daha kötü sonuçla devam etse idi bende zarar görecektim. İş kazaları herkesin başına gelir üstadım. Sonuçta evet bizler azure godaddy icann gibi mecralara mailler attık. Ama ne azure ne godaddy nede sorunu icann çözdü. Yine sorunu çözen bu firma oldu.
Bu konulara icann kalkıp şöyle dese idi, tamam domain sahiplerine şu hakkı veriyoruz. epp kodlarınızı alın domainleri yeniden kayıt edin. O zaman bu firmanın savunacak hiç bir yeri kalmaz idi.
Bu konuyu şuna benzettim. Bir binada oturuyorsunuz ve büyük bir deprem oldu. Bina yıkılmadı sağlam ama tüm bina sakinleri bina sallandı diye bu binayı terk ediyor. Yetkililer bina hakkında hasar kaydı oluşturmadı bina sağlam duruyor. Siz sallandığı için binayı yapan müteahhit şöyle kötü böyle kötü diyorsunuz. Bence bu yanlış yaklaşım. Bu olayda godaddy gibi büyük bir firmanın bayilik kanalları da var anladığım kadarı ile godadday dedi mi bu olaya biz el atıyoruz alın domainleri bir daha da bu firma yada benzerleri ile çalışmayın, hayır demedi. teknoclouds sorun hakkında firmalar ile sorunu çözdü ve ellerinden geldiği hız ile epp kodları talep edenlere epp kodlarını veriyor.
Yada şöyle düşünün Corona çinden çıktı, tüm dünya insanları bu olaydan zarar gördü. Artık çinden hiç bir şey alıp kullanmayacak mıyız? Çin artık çok mu güvensiz. Wuhan'a artık kimse gitmeyecek mi?
Meyve ağacından meyveyi koparıp yiyen kişinin, eylemi sırasında nefessiz kaldı diye bu meyve zehirli demek bana mantıklı gelmiyor. Herkesin düşüncesine saygı duyarım. Bir afet oldu, bir çoğumuz maddi manevi zarar gördük kabul ediyorum.
Ticaretin Altın Kuralı: Kar ve Zarar her zaman kardeştir.
Saygılar....
Hiç alakası yok depremi yapan kendileri başka firmalarda varmı bu deprem? bişey demiyom daha.