Zaten benim dediğim şey bu pagespeed puanın bir önemi yok alan verileri önemli burada da alan versini kandırmaya çalışıyoruz ve sonuç olarak search console hâlâ hatalarla dolu olacak.
Arkadaşın videoda optimize ettiği siteye bakarsanız bir sayfaya geçerken 3 saniye sürdüğü oluyor metinler kayıyor cls var butonlara arada tıklanmıyor ama pagespeed bunu normal olarak algılayamıyor
Bilek güreşi yapan iki kişi düşünün biri sunucu birisi site
Sunucu başta ben bu siteyi rahat kaldırırım diyerek devam ederken karşı taraf bir anda tüm gücünü ortaya çıkarıyor ve sunucu kaybediyor. Lazyload gibi bir şeyleri geciktiren her şey sunucuya zarardır. Biz sitelerin php verilerini çıkarken bu tür şeyler yüzünden iş uzuyor
https://www.thinkwithgoogle.com/intl...re/testmysite/
Bana kalırsa hız konusunda Google ın gerçek test aracı budur
a. Pagespeed geliştirici olarak bakılması gerek hızlandırma anlamında değil ama bu da sadece sunucuyla yüklenme süresini ölçer. Gerçek hız verilerini Google bot 30 gün içinde her türlü çıkarıyor.
Mobil site hızınız 2.4 saniye -
Türkiye
Türkiye -
4G
bağlantı.
Bu şekilde yazıyor bende verdiğiniz sitede.Google pagespeed testinde ise LCP süresi 2.2 diyor.Bu verdiğiniz site anında güncel mi yoksa o da bir süre sonra mı güncellenebilir?