Selamlar,
Evvelki günlerde de başlıklarını gördüğümüz durgunluk durumu için birkaç öneri yapacağım, fikriniz varsa siz de yazın lütfen.
Şimdi bana göre durgunluğun üç sebebi var,
-Bayramın yaklaşması,
-Tatil,
-Parasızlık.
Büyük bir aksilik olmazsa Eylül ayına doğru bu seçenekler kademeli olarak düzelecektir tahminen.
Eylül ayına kadar benim tavsiyem, iş gelsin diye boş dükkan beklemek yerine, önümüzdeki aylara hazırlık yapmanız yönünde. Bu şekilde çok daha kazançlı çıkabilirsiniz.
- Uzun zamandır düzenlemediğiniz hizmet ilanlarınızı kategorideki diğer konulara da bakarak revize edebilirsiniz.
- Siteleriniz, bunların sosyal medya hesapları ile daha çok ilgilenebilir, ihtiyaç varsa optimizasyon, tema değişikliği vs. yapabilirsiniz, zaten iş güç varken aynı anda bunları yapmak çok zordur.
- Uzmanlaştığınız bir alan varsa bir kısmını ücretsiz olarak youtube üzerinden, bir kısmını paralı olarak udemy üzerinden eğitim olarak sunabilirsiniz veya bu kadar vaktiniz yoksa e-book hazırlayıp forumda satışa çıkarabilirsiniz. Bu direkt olarak çok fazla kazandırmaz ama reklam yönünde katkısı olur.
- Öğrenmeyi veya kendinizi geliştirmeyi düşündüğünüz alanlara yoğunlaşabilirsiniz.
- Alım-satım işleri ile ilgilenebilirsiniz. Dijital ürün de olabilir bu, işiniz kolaylaşır, domain vs. gibi.