Merhaba herkese, hayırlı pazarlar.

1 haftadır Eğe ve Akdeniz turundayız kuzenimle beraber. Bursa’dan başladık ve Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya diye devam ediyoruz. Gittiğimiz yerlerde gerçekten çok güzel yerlerle karşılaştık. Birde Ceylan Ertem konserine denk geldik sahilde.

Ben tarihi yerleri görmeyi ve gezmeyi çok seviyorum. Yok üzerinde çok yer var özellikle Aydın’da. Ancak gittiğimiz her yerde ücret talep ettiler. Efes’e girerken otopark parası veriyorsun ve üstüne Efes’e girmek için para veriyorsun. Keza diğer yerlerde de öyle.

Üzerimizde nakit yoktu ve Efes’e girerken otopark parası talep ettiler. Üzerimizde nakit yok, kredi kartından çekebilir misiniz dediğimizde “Selçuk 12KM ileride” deyip, terbiyesizce bir üslupta bulunuldu. Bizde kaçak bir şekilde otoparka girdik inat edip. Daha sonrasında Efes girişinde 60₺ kişi başı ücret istendi ve bizde geri döndük. Eğer otopark parası vermiş olsaydık, boşa gidecekti. Bunlar işin önemsiz kısımları aslında.

Asıl konuşulması gereken şey: neden ülkede ki doğal veya tarihi güzellikler ücretli ? Kim veriyor bu hakkı da bu şekilde saçmalık var. Bunlardan para kazanan insanların babasının malı mı bu güzellikler ? Herkesin burada hakkı varken, bu şekilde ücret ödenmesi aşırı saçma geliyor bana. Bu şekilde benim düşünceme katılan var mı ?

Dipnot: Müzekart’ı biliyorum ama ona bile para vermek gereksiz geliyor.