Merhaba,
Güzel bir haber ile karşılaşmak, en azından alan adlarına ait DNS sunucularının eski haline gelmesi iyi gelişmelerin olduğunu işaret etmekte.
Öyle ya da böyle bir şekilde, her ne kadar resmi bir duyuru henüz yayınlanmamış olsa da, Microsoft Azure ve GoDaddy'nin iletişimde olduğu daha net bir biçimde kanıtlanmış oldu.
Ancak, Teknoclouds'un trajikomik açıklaması ve bu açıklamaya körü körüne güvenen diğer üyelere diyecek birşey bulamıyorum, sözcükler gerçekten kiyafetsiz kalmakta.
Teknoclouds'un hiçbir adım atmadığı konusunda kesin bir yargıda bulunmuyorum, ancak, açıklamaları yine tutarsız.
Sorun bizden kaynaklı değil, müşteriler alan adı kimlik doğrulamasında bulunmadılar (1. suçlu müşteriler), alan adının süresi doldu (2. suçlu alan adları), Microsoft Azure ya da GoDaddy DNS değişikliğinde bulundu ya da API üzerinden Microsoft Azure silme işlemi uyguladı (3. suçlu takımı ise Microsoft Azure ve GoDaddy). Temmuz başında olan güncelleme aslında Mart ayında gerçekleşmiş, Microsoft Azure etkin olmayan aboneliklerde bulunan alan adlarına dair Wild West Domains SOAP aracılığı ile iptal fonksiyonunu göndermiş. Bu açıklama hazırlanırken @berkantipek; sizin mesajınızdan faydalanılmış gibi. Bu arada Microsoft bir rezil ilan ediliyor bir vezir. Bu konuda ciddi olamazsınız. Bu olaylar yüzünden işlerinizin aksadığını, müşterileriniz ile problemler yaşadığınızı, uykusuz kalarak sağlığınızın bozulduğunun farkındayım, bu durum için üzgünüm. Ancak, daha önce de belirtmiş olduğum gibi, netleşen bir durum olmadan oldukça kesin yargılar ile savunmada bulunuyorsunuz. Bu arada, evet, başka backorder firmaları talep aldığında GoDaddy alamaz diye bir husus söz konusu değil. Tekrar belirtmek isterim, GoDaddy'nin Dropcatch ve NameJet/Snapnames ile yarışabilmesi çok zor, ancak, kendi bünyesinde olup da düşen alan adlarında bazen başarılı olabiliyor. Bu yüzden alan adlarınızın değer önemine göre, birçok yerden backorder talimatı vermek daha mantıklı. Ancak, burada da farklı talep eden kişiler olduğu taktirde ihalaye kalma durumu olursa şansınız azalabilir, otoritesi yüksek ya da projelendirilmiş alan adları yabancıların da ilgisini çekiyor.
Teşekkürler.
Dostum beni alıntılamışsın ama yorumuna anlam veremedim. Sitelerin açıldığında sevinmese miydik? Tüm sitelerimi taşıyacağım artık bu firmayla çalışmayı düşünmüyorum. Şayet transfer kodlarını gönderirse iyi niyetli olduğunu düşünerek şikayet de etmeyeceğim. Çok ciddi sinir bozucu bir teknik hata diyeceğim. Sonuç olarak bu hatanın cezasını 20 alan adı kaybederek verecek Bayram bey... Şahsımca verebileceğim ceza bu kadar kendisine. Kesinti biraz uzun sürse de hiçbir müşterim farketmedi bu kesintiyi beni uğrattığı bi itibar kaybı yok. İtibar kaybı uğrayanlar dava açabilir. Dediğim gibi transfer kodları verilirse alan adlarımı tek tek çekeceğim. Ama alan adlarının kontrolümüze girmesi nereden bakarsanız bakın güzel bir olay. Çiftlik bank gibi emeklerimiz şimdilik boşa gitmedi. (Transfer kodlarını da alabilirsek tabi) Ben öyle düşünüyorum.