Kendin çalışıp kazanınca kibir yaparak ben yaptım dersen şükür etmezsen firavun gibi ben tanrıyım dersen yolunu şaşırırsın, hem ne bekliyorsun ki? aslında haklısınız hocam size de hak veriyorum dini derslerimizi diğer derslerde olduğu gibi doğru düzgün almamışız, bize duaların arapçasını öğretmeden önce onların mealinden de önce keşke Mevlana'nın anlatış biçimi gibi anlatım anlamamızı sağlasalardı. Çünkü Kuran düz metin olarak okunacak bir kitap değil, zaten o şekilde okursan entellektüel bir zekayla bakınca saçma gelebilir haşa. Ancak öyle değil, eğer şüpheleriniz varsa size naçizane tavsiyem mevlanın mesnevisini okuyun. Öncelikle Türkçe meal okumayın pek bir şey anlamazsınız.
Mevleviliğin islamla alakası olmadığını biliyor muydunuz hocam ? Hocası şeriata karşı geldiği için asılmıştı ve 3-4 farklı kitabında, divanı kebirdi sanırım bu kitap en son kitap diyordu ve bu kitabı örnek alın diyordu. Mevlana müslüman değil ruhçuydu. Amerikada ruhçuluk(yeni bir din) yükseldikçe Mevlananın kitaplarıda en çok satış yapan kitap olmuştu.
Evet keşke Ezanlar Türkçe okunsaydı Sureler Ayetler Türkçe okunsaydı Arap sömürgesi altından çıksaydık ne kadar güzel olurdu belki ben ve benim gibi düşünenlerin önüne geçebilirdik.