aynı dertten muzdaribiz.
- 1 ay önce bir dijital ajans beni buldu ve da/pa değerim çok yüksek olmadığı için 1 tanıtım yazısı için komik bir rakam teklif etti. onlara, içeriklerimin sıklıkla çok okunanlara çıktığını, binlerce snippetımın olduğunu, uzun bir aranın ardından yeniden keşfete düşmeye başladığımı, attığım içeriklerin ise -rekabeti yok yüksek değilse- birinci sayfada yer aldığını söyleyip, daha önce hazırladığım çok okunanlar ve snippet ekran görüntüleri, analitik görüntüleri vb. sayısal verileri kendilerine ilettim. onlara da/pa'nın manipüle edilebilir bir şey olduğunu hatırlattım. sitenin kalitesi bu kadar ortadayken da/pa takıntılarını anlamadığımı söyledim. nihayetinde benim istediğim rakamı kabul ettiler ve çalışmaya devam ediyoruz.
- çok net bir şey söyleyeceğim; a kişisi sitesini 4 ay önce açmış, DA 56 / PA 45 etiketi ile tanıtım yazısı satıyor. benim istediğim fiyatın 2 katını istiyor ve onlarca forum üyesi "pm iletir misiniz" diyerek konuya mesaj yazıyor. 4 ayda hileye hurdaya girmeden da'yı 56, pa'yı 45 yapabilen babayiğitlerle tanışmak isterim. tanıtım yazısı talep edenler genelde "biz da/pa'ya takılmayız" diyorlar ancak bu tanıtım yazısı satış piyasası önemli ölçüde da/pa üzerinden yürüyor. hatta ben de bir süredir da/pa'yı nasıl hızlı arttırırım konusunun peşine düştüm ancak bu sistemin beni çok okunanlardan düşüreceğini düşünerek vazgeçtim.
- tanıtım yazısı satarken, bu konuda talebi olanlara detaylı bilgiler, ekran görüntüleri paylaşıyorum ve içerik kayıt edildikten bir süre sonra da içeriğin nerede göründüğünü kendilerine iletiyorum. şu an yapılabilecek en iyi yöntem budur. da/pa meselesinin anlamsızlığı umarım tez zamanda anlaşılır. kolaylıklar dilerim.
Duygularımı bir başka dille ifade etmişsiniz... Çok teşekkür ederim hocam