Siteyi çok yeni açtım ve bütün emeklerle. Daha önce hiç böyle bir girişimim olmamıştı kurumsal olarak açardım sadece web sitelerini, yani müşterilerime. Yıllar sonra ilk defa kendime şöyle tamamen kaliteli bir site açıp güncel içerik gireyim ne gelirse kardır deyip açtım. Kaliteli bir haber sitesi kıvamına geldi 3 ay içerisinde (farklı kategoride bir haber sitesi). Hayatımda ilk defa organik ziyaretçi almanın keyfini yaşamaya başlamışken günlük 20-30 hitlerden 2 ziyaretçiye kadar düştüm. Tamamen özgün, hiçbir şekilde farklı makale okumadan tamamen gözlem üzerine yazdığım haberlerim, imla hatasını asla kabul etmediğim haberlerim şimdi ziyaretçi alamıyor. Gerçi bilmiyorum ama insanlar seoda sadece kaliteye bakmıyor, herkes backlink kasıyor, ücretli seo hizmetleri alıyor ancak ben şimdiye kadar tek bir seo unsuru bilirim site hızı vs. dışında o da kaliteli içeriktir. Eğer içeriğini bir dergide yayınlayabilecek bir kalitede yazıyorsan o iş olmuştur gözüyle bakıyordum. Ancak herkes bir şekilde kendi ekmeğine bakıyor hal böyle olunca o işin tüm cinliğini bilen adam bir şekilde seni saf dışı bırakıyor sen de kaldığın yerde kalıyorsun. Google hiçbir zaman kimin gerçekten emek verip kaliteli içerik ortaya çıkarmaya çalıştığını anlamayacak maalesef. Her zaman bir yerden giriş yolu bulan, botla içerik çeken ya da ufak tefek değişiklikler ile intihal içerik kullanan insanları ön sıraya çıkaracak. Burada bu insanlar da okuyor bu yazdıklarımı bunun da farkındayım ancak kusura bakmayın. Siz çakallık yaparken birileri gerçekten bir şeyler üretmeye çalışıyor. Hatta siz de bu bir şeyler üreten insanlardan nemalanıyorsunuz.