Maalesef pandemiyle birlikte farklı meslek grubundan çok kişi işini kaybetti. Ya da kısa çalışma şekli ile ayın yarısında eve kapandı. Fakat giderler sabit kaldı, hayat devam etmek zorundaydı.
Denildiği gibi 2 video izleyip bir kaç uygulama yapan sürükle-bırak yanlılarınca sırf cep harçlığı olsun diye fiyatlar düştükçe düştü. Bu işi yıllardır layıkı ile yapıp hatasız işler ortaya çıkaran ustaların da emeği değersizleşti. Yanlış anlaşılmasın, uçuk fiyatlardan yana kesinlikle değilim, ama web sitesi bir yazılımdır, canlı birer organizma gibidir. Adeta yaşarlar...
Bir kere yaptım oldu mantığı ile de pek fayda sağlamazlar, düzenli takipleri ya da canlıya alınmadan önce testleri, optimizeleri yapılması gereklidir. Sağlam tabanlı iş ortaya çıkmazsa sonunda hüsranla biter (sadece wordpress için demiyorum, özel scriptler de buna dahildir)
Özetle, başlık sahibi siteminde çok haklı. Bu iş sırf harçlık çıkarmak için yapılası bir iş değil. Kendi adıma şunu diyebilirim ki, forumdan iş almıyorum. Stabil müşteri tabanım var, birbirlerine referansla iş gönderirler, yaklaşık 7 yıldır da bu işlerle ilgileniyorum. İhtiyacı olan bir şekilde beni buluyor ve fiyat politikamı onlara sağlanan fayda ile öldürmeden uyguluyorum. İşine gelenle zaten asla hayır demiyor. Sn Eticra'nın da dediği gibi, son aylarda bana gelen işler maalesef 25-50-100 liraya yapılıp kaderine terkedilmiş siteleri ayağa kaldırmakla uğraşıyorum, yani enkaz... Tabi enkaz ücreti de farklı oluyor. Aslında alıcı ucuza yaptırdığını sanıp daha fazlasını ödüyor ve hayal kırıklığı ile işe başlıyor.
**Bu arada kartal SLX arabasının arkasına kocaman puntolarla "Ucuza Web sitesi yapılır. Tel:xxxx" yazan mahallemizin camcısına da selam olsun.
Not: Kalite ucuza olmaz, olmuyor...
Saygılar.