arkadaşlar hem microsoft azure ile ingilizce bir arkadaşım aracılığı ile görüştüm hem de godaddy ile kendim direk görüştüm. Özetini madde madde yazıyorum
1- Domainlerin boşa düşme / parka düşme nedeni teknoclouds'un domainleri para vermeden alması ve başkasına parayla satması ve Microsoft'un bu olayı anlaması ve tüm domainleri silmesidir. (ayrıca silme işlemi halen devam ediyor)
2- Domainleri micorsoft sildi ve godaddy park sayfasına düştü. Park sayfasına düşen her domain en geç düşme tarihinden 3 hafta sonra silinecek.
3- Bunları kurtarmak için tek çare microsoft ama nasıl kurtaracak ortada 40k domain var 1. seçenek bunları sahibine vermek ama microsoft bunları sahibine vermek için yeterli güvenlik önlemlerine hazır değil çünkü bir alan adı satıcısı değil. Üstelik kendisinden yasal olmayan şekilde alınan domainleri üstelik sildiği domainleri sahibine geri vermek için uğraşmaz. Diğer bir seçenek bu domainleri microsoft ile iletişime geçerek silinme sürecini hızlandırabilir miyiz? Asla bu da mümkün değil.Eğer alamıyorsak sildiremiyorsak nabıcaz ?? bekleyeceğiz
4- Godaddy bu domainleri sahibine geri verir mi? asla veremez çünkü bunlar godaddy nin değil microsoftun domainleri onlarla yaptığı anlaşmaya aykırı. Godaddy başkaşısının malını başkasına vermez
5- Peki nabıcaz. 2 seçenek var herhangi bir firmadan barcoder yapacaksanız ben bunun için godaddy yi öneriyorum ya da alan adlarını kontrol edip düşer düşmez cambazlık yapıp satın alacağız. Ben 3 domain için barcerder müşteri hizmetleri aracılığıyla yaptım. Benim şahsi fikrim bu domainler düştüğünde en hızlı godaddy alır.
Başka ne yapabiliriz , azure ye şikayet edersiniz o da pek bi işe yaramaz. savcılık mutlaka savcılığa gidin. benim diyeceğim bunlar