İslamiyet, kaos çıkartan Müslümanlar üretmedi. Günümüz sözde Müslümanları, İslamiyeti özümseyemediği için kaos çıkardı. Bu ayrımı iyi yapmak gerek.
1500 sene önceki kitabı, onu Getireni ve Getirenin hayatını özümseyebilenler, hayatına uygulayabilenler, tarihin en kaliteli sayfalarında bahsedilebiliyorken;
bugün okuduğu Fatiha'nın anlamını bilmeyen ve bilmediği gibi bir de kaos çıkartmaya, bozgunculuk çıkartmaya meyilli bir zihniyete Müslüman değil, Müslümanımsı denir.
Müslümanlar neden böyle demek yerine, kendine Müslümanım diyenler neden böyle demek daha doğru olur.
Zira Müslümanlığı, ticaretten, ibadete; insanlara davranıştan hayvanlara şefkate, oy verdiği yöneticiye kul hakkı yiyor diye hesap sormaktan, kendi hayatında eline geçen 1TL nin bile hakkını sormaya kadar en ufak detayında dahi hayatına yansıtamayanlar/işine geldiği ölçüde yansıtanlar, ben Müslümanım deme kibirini bir zahmet göstermesin.
Müslümanlık başkadır.
Müslüman, ben Müslümanım dediği kadar değil; karşısındakinin SEN MÜSLÜMANSIN dediği ölçüde Müslümandır. Karşısındakinin onu Müslüman sıfatına koyabildiği kadar Müslümandır.
O yüzden kendi hakkımızda dediklerimiz değil, karşımızdakilerin bizim hakkımızda dedikleri kadar İslamiyet'in içerisindeyiz.
Kul hakkı, Allah hakkı, böyle birşey...
ALLAH razı olsun Ağzına sağlık.
Bizim İnsanlar Caosu sevdiği için Başlıkta da görüldüğü gibi kendi dinini kaosa layık gören zihniyet buralarda ..
Halbuki herkes kendi sorumluluklarını yerine getirse Önce kendi kusurlarını eksiklerini düzeltse zaten koridordaki Müslümana veya başka bir şeye kafayı takmayacak

Bu Konunun temiz ve saf bir düşünceyle açıldığına inanmıyorum.

Herkesin görüşüne saygım var kimse üzerine alınmasın