Oleey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende Almanya'dayım. Arkadaşın bahsettiği ve sizin söylediğiniz açıklama net olarak belirtmeliyim ki "çekememezlik" oluşma imkanını doğurduğu için kaynaklanıyor.
Burada yetişen insanlar kusura bakmasın ama büyük çoğunluğu geçimsiz, anlayışsız, bencil, sonradan gelen benden iyi duruma gelir düşüncesi ile bu gibi durumlarda buraları kötülerler. Sizin söylediğiniz gibi mesuliyeti çok bahanesine girerler.
Avusturya, Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri "sosyal devlet" bakımından oldukça üst seviyededir. Kimse kimseye muhtaçta olmaz, kimse kimseye yükte olmaz. Yeni gelene, işsize, aşsıza parasını, yemeğini içeceğini, kirasını temin eder. Yani bir akrabanız "kalıcı" olarak buraya geldiyse size muhtaç olacağı süre maksimum 2 ayı geçmez. Bu süreye de katlanamıyorsanız büyük olasılık 1 cümlemde yer alan kelimelerden en az birini üzerinizde taşıyorsunuz demektir.


Konu sahibi arkadaşıma da söyleyebileceğim şey, akrabana Avrupa'ya gelirsen selam dahi verme.
Beni tanimadiginiz icin cekemezlik yaptigimi düsünmenizi saygiyla karsiliyorum. Ama ben kendimi o kategoriye koymuyorum. calistigim isyerine bile bana sorduklarinda "cevrende bildigin bir adam varsa getir ise alalim" dediklerinde kimseye güvenmem ve referans olmam. Eskiden böyle degildim herkese güvenir referans olurdum ama cok acisini cektim. Cekemezlik demeyelim de hayat tecrübesi diyelim biz ona. Ben de 10 Senedir burdayim sonradan geldim isterim herkesin Türkiye den kurtulup güzel hayatlar yasamasini, hakettigi parayi kazanmasini, istedigi arabaya binip kendi evini almasini, ben bencil bir insan degilim ama gercekleri söyleymezsin bazen akrabalarina malesef