Merhaba, yurtdışı kararını kesin olarak vermiş biriyim bununla ilgili kendi çapımda girişimlerim var. Fakat Almanya da akrabalarım var isteseler davet yapıp beni direkt olarak çağırabilecek durum ve pozisyondalar fakat akraba akbaba diye boşa dememişler sanırım. Sadece bizim akrabalarımız mı böyle bilmiyorum ama yapmamak için ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Karamsar bakış açıları, yapamazsın yaşayamazsın, biz yapamıyoruz gibi o işin olmaması için tonlarca sebep sunuluyor.
Bu durum sadece benim Almanyada ki akrabalarımda mı var çok merak ediyorum.
Yani hocam açıkcası gurbetçilerin bir kısmı böyle olsa da tanıdığımız ve akrabamız olmayan bir çok güzel insan var. Bahsettiğiniz insanlar bildiğiniz üzere zaten uzun yıllar orada ve kültürlerini kaybetmekteler. Size bize ne kadar sıcak bakarlar? Söylediklerim yanlış olabilir ama bizler onların gözünde 3.sınıf insanlarız ve haksızlığa uğruyoruz dediğim gibi hepsi böyle değil. Yani siz zaten kararlıysanız kendilerinin iyi niyetini arayın, bulamıyorsanız akraba mı olurmuş öyle? Gurbetçilikten çıkar onların durumu.
Almanya'ya adapte olmayı bırakın macaristana gidince de belli bir adaptasyon süreci var ve bu zorlu olabiliyor. Ancak bizler taş devrinden kalma bir medeniyet miyiz? 1 Sene başınız ağrır sonraki sene gül gibi geçinirsiniz, bu insanlar oralarda bunu farkedemeyecek kadar körelmişler mi gerçekten? Yoksa art niyet mi var... Önerim orada yaşayacağınız en büyük sorun dil olacağı için hazırlıklı olmanız olacaktır, doğru insanlarla ilişki kurduktan sonra zorlanmazsınız. Her türden insanı barındırır, bununla birlikte Türklere karşı nefret duyan kesimlerde var. Onlarla muhatap olmadıkça iyi dostlar edinebilirsiniz. Din, dil ayrımı yapanlar olsa da bizim ülkemizin de bir farkı kalmadı alışırsınız.. Şimdiden hayırlısı olsun hocam