alcaym adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Reklam kazancı elde edenler her durumda gerçek usule tabidir.

Gerçek usulde vergilendirme ise ikiye ayrılır:

1. sınıf tüccarlar ve 2. sınıf tüccarlar. Bilançoya tabi olanlar 1. sınıftır. İşletme ve muhasebe işlemleri daha ayrıntılıdır.

AdSense reklam geliri elde edenler için 2020 haddi 140.000 TL, 2021 ise 150.000 TL'dir. Bir takvim yılında kazanç toplamı bu tutarları aşınca bilançoya tabi olursunuz. Burada giderler dikkate alınmaz.

Dolayısıyla 2020 yılı için matrah artırımı yapacak hiç beyanname vermemiş birisi için toplam 140.000 üstü kazancı varsa bilanço asgarisinden 63.700 TL matrah beyan ederek artırım yapar.

Ancak dediğim gibi siz işletme haddinden yaparsanız ve kazancınız sorgulanır ve siz de bu kazancın sadece 1/4'ü benim deseniz müfettiş incelemeyi ilerletemez. Neden incelenemezlik kalkanı var.

Bu nedenle en temizi bu tutarı aşanlar bilançodan yapsın. Ödeme gücü olmayanlar ise işletmeden yapması mantıklı.
Teşekkürler üstad benim 140k epey altında o yüzde 2020 için sanırım yapabilirim

2018 2019 için zaten iki yılın toplam brütü 50k yok o yüzden bu yıllara yapmayı düşünmüyorum.