İster blogger olsun ister normal bir site reklam almanın kriteri kaliteli içeriktir. Ortalama 20-30 konu ile reklam alınıyor. Ama bu bir zorunluluk değildir. Ben bloglarımda 2-3 içerik yazınca direk başvuruyorum. (En az 1000 kelimelik makaleler) Reklam alma konusunda da hiç sorun yaşamadım. En maksimum 1 haftada geri dönüş oluyor. Reklam konusu blogger için sıkıntı değil. Alınır da bu reklamdan gelir elde etmek için farklı şeyler gerekiyor. O konuda işte süreklilik seo ve epey bir uğraş gerekiyor. Tastamam bir siteden gelir elde etmek istiyorsan bunun için minimum 3 ayını bıkmadan usanmadan vermen lazım. Bu süre içinde sıfırdan işe başlayacaksan da reklamı ne zaman aldığının bir önemi yok. Ama başka sitelerim de var hit sorun olmaz bir şekilde kullanıcıyı bloğuma yönlendiririrm diyorsan da ufak tüyolar vereyim.
1- Benzersiz ve kaliteli içerik. Çeviri alıntı özet gibi şeyleri denemeyin google yemez.
2-Düzenlenmiş bir tema. Gİzlilik hakkımda iletişim gibi kısımlar muhakkak olmalı.
3- Eski bir gmail hesabı.
4- Düzenli içerik girişi.
5- Şans... Bunu yazmamın nedeni sitenizde değişiklik yapmasanıız da bazen onay olmayan siteniz tekrar onaya gönderince onay alabiliyor. Değerlendirenin o anki ruh haline bağlı

)
Birde bunlar dışında seçtiğiniz sektörün de reklam açısından önemi vardır. Mesela niche bir sektörde açacaksanız bloğu reklamı tek yazıyla da alırsınız. Ama genel açıyorum içinde de teknoloji haberleri oyun haberleri paylaşırım diyorsan o reklamı alman için aylarca beklemen lazım. Alacağından da şüpheliyimdir.
Bunlar harici sormak istediğiniz olursa sorabilirsiniz