Hocam benim de kedim var 8 aylık erkek
Öncesinde de yıkamıştım fakat bir sefer yıkarken sanırım su ayarını tutturamadım aşırı hızlı nefes alıp vermeye başladı, kediler normalde de hızlı alıp veriyor ama bu onun neredeyse 3 katı hızındaydı. Haliyle ben de çok korktum. Veterinerini aradım. Korkulu işin olmuştur geçer yarına ama geçmezse haber verin dedi. Tam dediği gibi oldu yarın bir sıkıntı yoktu
Yani demem o ki birkaç gün bekleyin düzelir 😅😅
Scottish fold tarzı kediler çok hassastır her konuda. Hassas oldukları için bakımı da daha özenle olmalı. Balkondan atlayacak kadar serbest bırakılmamalı, camlarda tozluk olmalı. Balkon açık kalıyorsa da gerekli önlemler kesinlikle alınmalı. Çok şükür bir sorunu yokmuş ama dikkat etmek gerekir. Kediye sevgi gösterip daha da güvende olduğu hissettirilmeli.
Patilerine ara ara bakın hocam ödem, şişlik vs. olabilir. Şok geçirmesi doğal 3. kattan atlamış arkadaş

Geçmiş olsun.
Öncelikle kediler 4 ayaklarının üzerine falan düşmez.
Çok sakar hayvanlardır, veterinerler balkondan camdan düşüp bir yerini kırmış kedilerle doludur.
Kediniz varsa camı balkonu kafanıza göre açamazsınız.
Bir kuşun peşinden atlar.
Küçük olduğu için yer çekimi canını yakmaya yetmemiş ama büyük bir kedi yüksekten düşerse bir yerini kırar.
Kediler yeni girdilkleri ortamlara 2-3 günde alışmazlar.
Zamana ihtiyacı var.
Bırakın yeni bir eve gitmeyi, siz evde eşyaların yerini değiştirdiğinizde bile stres olurlar.
Kediler kişilere değil mekana bağlıdır, mekan değişti mi korkarlar, stres olurlar, iyi bakılmazlarsa bu dönemde hasta bile olurlar.
Pencerenize tel yaptırın, balkona çıkartmayın.
Yoksa yine düşecektir.
Oyun oynuyor yemek yiyor ve kendini yalıyorsa sorun yok demektir.
- İlkinde kaldırım çalışması nedeni ile tesadüfen cam altına kamyonla dökülmüş olan kum tepesi sayesinde yırtmıştı.
- İkincisinde Camiye namaza giden bir amcamızın omzuna düşerek yırtmıştı. (Amca çok korkmuştu sadece.)
- Üçüncüsü işte ne kadar kollasak bile hava alsın diye balkona çıkmak istediğinde yanında durdum. Bir anda zıplayıp mermerin üstüne çıkmak istediğinde düştü.
Kırık nedeni ile ameliyat sonrası enfeksiyon nedeni ile kurtaramadık.
Sizinde hep aklınızda bunların olması lazım. Ne kadar dikkat etseniz bile bir anlık boşlukta sizin de derin manada üzülmenize neden olan durum meydana gelebilir.
Son durumu sizlerle paylaşmak istedim. Kedimin şoku sanırsam geçiciydi. Bu durumun iyi olduğunun kanaatindeyim. Kedim eskisinden daha hareketli ve daha yaramaz diyebilirim. Bu durum beni daha çok mutlu ediyor. Birkaç gün cansız, hayattan soğumuş gibiydi. Şimdi tam bir canavar oldu. Dün sabah da açık camın mermerinde yakaladım. Sanırım, akıllandı ve dışarıyı izlemek için bakınıyordu. Umarım tekrarı yaşanmaz. Sineklik de taktıracağım zaten.