tahaerdem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
uçaktan iniyorsun herkesle beraber , gittiğin ülkede pasaport kontrolü sırasına girip oradan geçiyorsun , o sırada bazı ülkelerde seyahat amacı sorulur sadece , onun haricinde bir şey yapmıyorsun.
şirketimi açmadan önce ailemden dolayı yeşil pasaport kullanırken bir çok ülkeye seyahat ettim genellikle bir sorun yaşamadım sadece bir seyahatimde (fransa ) pasaport memuru yeşil pasaporta sahip kişiler için vizeye ihtiyaç olmadığını bilmiyordu , vize sorduğunda durumu açıkladım bir kaç dk bekletti başka bir memura sordu ve geçtim ama genelde bunu yaşamazsınız onlarca sefer içerisinden bir kere başıma gelen bir olaydı
Hocam peki çok iyi bir ingilizceye sahip olmazsak fakat gerekli şekilde olabildiğince kendimizi açıklamaya çalışsak sırf buna tilt olurlar mı? Gezmeye geldim fakat yeterli düzeyde dile sahip değilim diyelim bu durumda geri yollanmama sebep mi acaba? Bazı arkadaşlarım translate kullanıp kendini anlat yine buna çok dikkat edilmeyeceği söylendi bu konu hakkında ki yorumunuz nedir acaba?