alpereneksi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@tahaerdem; , @batikansenn; yani doğru mu anladım:

yarın bilet alıp pasaportumu cebime koyup türkiye de hiç bir işleme gerek duymadan direkt olarak pasaportun geçerli olduğu ülkelere yolculuk yapabiliyorum dediklerinizden anladığım kadarıyla(Almanya pandemi nedeniyle sınırlama koymuş deniliyor şuanlık sadece)
Ekstra olarak uçaktan indiğimde havalimanında mı sorgulanıyorum yoksa benim mi buraya neden geldiğimi söylemem için veyahut sorgulanmam amaçlı bir yere gitmem gerekiyor acaba?
uçaktan iniyorsun herkesle beraber , gittiğin ülkede pasaport kontrolü sırasına girip oradan geçiyorsun , o sırada bazı ülkelerde seyahat amacı sorulur sadece , onun haricinde bir şey yapmıyorsun.
şirketimi açmadan önce ailemden dolayı yeşil pasaport kullanırken bir çok ülkeye seyahat ettim genellikle bir sorun yaşamadım sadece bir seyahatimde (fransa ) pasaport memuru yeşil pasaporta sahip kişiler için vizeye ihtiyaç olmadığını bilmiyordu , vize sorduğunda durumu açıkladım bir kaç dk bekletti başka bir memura sordu ve geçtim ama genelde bunu yaşamazsınız onlarca sefer içerisinden bir kere başıma gelen bir olaydı