Enes27 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Çok basit elinize sağlık tekrardan bunlar bilim tarafından açıklanamaz şeyler değil 10-15 yıl sonra bilim bunu çözecek ruhani, dini şeyler değil
2- biyoloji değil fizik hakkında her şeyi sorabilirsiniz d.m den isterseniz
3-DNA sarmal yapısın bulundu çözüldü hatta nobel ödülü alındı
4- Virüslerin canlı cansız olduğu bilinmiyor demişsiniz güldürdünüz virüsler ATP yapısı olmadığı için canlı ve cansız sayılmazlar yani biliniyor bilim bilmiyorum demiyor açıklıyor.
5- Stephen Hawking hastalığının çözümü yok evet ama hafifletecek ilaçlar var Yani demek ki neymiş bilim üstüne koya koya gidip yıllar sonra buluyor.

KISACASI BİLİM DİNDEN ÜSTÜNDÜR İSTERSENİZ DİNİ BIRAKMAYIN SEVİN İNANIN AMA BİLİMİ BIRAKIRSAN BİTERSİN !
dna sarmal yapısı tam olarak çözülebilmiş değil evet yakında çözülecek.
Virüsler için net kanı yok farklı görüşler var bana bunun için net kaynak atın
als için net bir tedavi yok sadece onaylı fda tarafından 2 ilaç var.
basit faskulasyon fonkyonunun bile bir açıklaması yok.
bu söylediklerim asla olmayacak anlamına gelmez. Ancak bilim ilahi bir güç değildir.
ben bilimi hafife almıyorum bilime sonuna kadar inanıyorum aşırı inanclı biri sayılmam benim saygısızlığa tahammülüm yok. Bizim gelişememe sebebimiz tamamen bu hep yargılıyoruz. Bu soruyu soran insan bir fizik dehası olabilir veya bilgisayar dehası. Bu soruyu soruyor olması inanıyor olması bunu değiştirmez. Nasada çalışan hintlilerin çoğu ineklere inanıyor. Kimse ağzını açıp birşey demiyor.
İnsanları bırakın görüşlerini bırakın neye inanmak isterlerse inansınlar. Bu gereksiz polemiklerin ve gereksiz kırıcılıkların önüne geçer. Ben size bir dini bir kitabı savunmuyorum humanizmi savunuyorum nekadar özgürlüklere müdahaleci olduğumuzu hatırlatmaya çalışıyorum. Bilim tartışılmaz bir gerçek benim için. Ancak bilime inanmayan insanlarada saygı duyuyorum onların tercihleri sonuçta kendi benimsediklerine inanma hakları var.

CalixtusJr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen anlamak istediğin yerden anlamışsın bence, ne saygısızlık yaptım nede başka birşey... Gayet ılımlı bir yorum yaptım. Bilimin açıklayamadığı şeyler şuan için geçerli kabuledilir. Belki bir kaç yıl sonra açıklanmayan pek birşey kalmayacaktır. Refah'ın tek olu vs... demişsiniz. Kendimizi kandırmaktan başka birşey değil. Neyse rica edeceğim buna cevap vermeyin çünkü sürekli karşılıklı yazışmaya dönüşecektir. Ben sadece söyleyeceğimi söyledim. Konuyu açan arkadaş da bir düşünür doğru kararı umarım verir.
sizin yargı ve kararlarınız doğrudur diye bir durum söz konusu olamaz. Ayrıca size göre yanlış olsada başka birinin düşüncelerine saygı duymak zorundasınız. Bu ülkede burçlara inanan insanlar var. Fallara inanan insanlar var dünyanın her yerinde farklı inanışlar var. Bunlara saygı duymaz sizin gibi bu çağda bu inanışlar vs bilim dersek savaşlardan kavgalardan kırıcılıktan kurtulamayız. Eğer dediğiniz gibi bir durum olsaydı bile bilim tek bir gerçeğe inanmaz buda bilimi en yeterli kılan özelliktir. Bu sayede farklı fikirler farklı teorilerle bir basamak ileriye gideriz. Refahın tek yolu saygıdır. Bunun aksi düşünülemez. Farkındaysanız ben size siz diyorum. Siz bana sen diyorsunuz. Hala bunamı inananıyorsun yıl olmuş bilmem kaç demek biraz kırıcı. Çalıştığınız işte bindiğiniz otobüste veya frklı bir yerde insanların görüşüne dünyanın her yerinde saygı duymak zorundasınız. Bunu ben değil bilim söylüyor. Psikoloji söylüyor. Sosyoloji söylüyor.