Bu aşı karşıtlarına doğduklarından beri hiç aşı yapılmasaydı bazıları bugün hayatta bile değildi. Bazıları kısır olmuştu. Bazıları da engelli...

Her ilaç deneme safasındadır.
Faz 3 aşamasını tamamlamamış hiç bir ilaç ya da aşı uygulanmaz.
Bu aşıların hepsinin faz 3 testleri gönüllüler üzerinde yapıldı.
Şu anda faz 4 yani geri bildirim aşamasında aşılar.

Firmanın imzalattığı metin matbu bir metin.
Çünkü 82 milyonun tamamına yer fıstığı yedirseniz içlerinden 100 bin kişi ağır alerjik reaksiyon gösterir belki 1000 kişi de anaflaksi geçirip ölür.
Her birine 1 milyon lira tazminat istense 1 milyar lira tazminat sorumluluğuna girer firma.
İlaç demiyorum, yer fıstığı, çilek vs... Milyonlarca kişiye uyguladığınızda birileri ölür ve firma bu ölenlerin sorumluğunu üstlenmek istemiyor.
Peki neden herkese yer fıstığı yedirmiyoruz da aşı yapıyoruz?
Çünkü toplumun tamamını aşıladığınızda ölecek insan sayısı virüsün kendisi yüzünden ölecek insan sayısı yanında hiç bir şey.

Aşı karşıtlarının süper zeki fikirleri ben kobay değilim bu aşıyı vurulmam.
Ama aynı zeki arkadaşlar virüsün kendisi ile enfekte olup zeka seviyelerinin düşmesinden sperm sayılarının azalmasından ya da virüs yüzünden ölmekten hiç korkmuyorlar.

Aşının uzun vadeli etkileri bilinmiyor diyen arkadaşlar bu virüsün uzun vadeli etkileri konusunda ne biliyorlar merak ediyorum.

Bu iktidarın en büyük zararlarından biri insanların devlete, bilime ve teknolojiye inancını yıkması. Her türlü beceriksiz politikalarını büyük oyun, gizli örgütler, uluslararası mihraklar diye kapatmaya çalışarak toplumsal bir paranoya yaratması.
Bir aşı tartışılırken ülkenin önde gelen 10 uzmanı fikir beyan eder. Ve biz de bu adamları dinleriz.
Ama internet cahilin cahille cahilce etkileşime girmesine olanak veriyor ve cehalet bilgiden hızlı yayılıyor.