aytekincanberk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam arkadaş biraz acemice davranıp elindeki Provision 2 HD Toric modeline bakarak böyle demiş sanırım. Bu lens markasını yıllarca kullandım. Piyasada çok fazla toric lens yok. Göz çapım yani eğrim 9.4 olduğu için en yakın o vardı onu alıp kullanıyordum ama araştırmadığım marka kalmamıştı o dönemde.
Öncelikle ben yaklaşık 15 senedir internetten lens alan biri olarak Lensci.com öneriyorum.
Söylediğin değerler için de alabileceğin en uygun ve kaliteli lensin ise yine aynı marka olan Bausch + Lomb, Soflens 66 Toric dir. Dioptri değeri 9 a kadar üretilmekte. Sizinki 6.5 olarak belirlenmiş.
Eğri olarak 8.5 olarak sabit üretilmekte. Sizin eğri değeriniz 8.6 ama çok sorun olacağını sanmıyorum. Ben 9.4 göze 8.9 kullanan biri olarak söylüyorum. Tıbbi bilgim yok.
Bu toric lensler normale göre kalın ve göz kuruluğuna biraz daha yatkındır. Sofflens 66 Toric ise %66 su içeriği ve oksijenlik geçirgenliği ile hep keşke çapı uysa da kullanabilsem dediğim lenslerden. Gece yatarken çıkardığınız sürece sorunsuz kullanırsınız.
Lens suyu olarak Zeiss öneririm. Biraz pahalı olabilir diğerlerine göre ama on numaradır. Hiç önermem diyeceğim (kullanıma bağlı olarak söyleyeceğim) lens suyu ise BioTrue dir. Maalesef ben pek rahat edemedim bu lens suyuyla.
Geçmiş olsun.
yok hayır purevision almadım. önceki lenslerim airoptix for astigmatism olduğundan ve rahat ettiğimden onu aldım. öncekinde sol gözüme astigmatı yazdırmadığım için lens alırken sorun çıkmamıştı, bunda astigmatı da yazdırdım, yazdırınca sorun oldu. biotrue'da tam tersi beni inanılmaz rahat ettiriyo.