Konu başlığında da belirtildiği gibi herkes tercihini yazabilir mi? Sizce optimizasyon, özellik ve entegrasyon gibi konularda hangi yazılım daha iyi?
Benim görüşlerim;
WiseCP kullanıcısı olarak gayet memnunum fakat lisans fiyatları aşırı pahalı geldiği için WHMCS ömürlük lisans satın aldım. Aldığım lisansı ertesi gün satmak zorunda kaldım çünkü WHMCS kadar karışık bir panel görmedim. WiseCP bu konuda resmen çığır açmış. Kolay yönetim paneli ile resmen gönlümü fethetti. Ama keşke fiyatları biraz uygun olsaydı be Sadece alan adı ve hosting satışı yapmamıza rağmen WHMCS bu konuda aşırı karışık panel sunmuş. WiseCP ise bu konuda bayağı kendini geliştirmiş. Benim tercihim WiseCP'den yanadır.

Peki WiseCP'nin artıları ve eksileri nelerdir?

(+) Artıları
  • WHMCS'ye nazaran daha kolay kullanıma sahip olması.
  • WHMCS'de ücretli olan birçok modülün WiseCP'de ücretsiz olması.
  • WiseCP default temalarının WHMCS default temalarına göre çok ama çok daha profesyonel olması.
  • Ömürlük lisansın aktif olması. Şuan WHMCS'de ömürlük lisans satışı yok ve müşteri limiti var. WiseCP'de böyle bir sorun yok. Müşteri limiti yok ve ömürlük lisans alabiliyorsunuz.

(-) Eksileri
  • Çok fazla tema bulunmaması. Sadece 3-4 tane profesyonel tema var ve kullanıcı sayısı fazla olmadığı için topluluk tema üretmiyor. WHMCS ise milyonlarca kullanıcıya sahip olduğu için topluluk tarafından çok fazla tema ve modül üretiliyor.