Başvurular kapanmış sanırım bir bilginiz var mı?
Örneğin "Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları ile gazete basım matbaalarında yönetici, görevli veya çalışanlar" muaf tutuldu 81 ildeki kısıtlamada.
Yani basın kartı olmadan da bu tür işletmelerde çalışanlar olduğunu düşünürsek (her basın mensubunun resmi basın kartı yok), siz de böyle bir işletmede çalışıyorsanız çıkabilirsiniz.
Hiçbir işe yaramıyor olay yerine giremiyorsun hiçbir şekilde basın mensubu olarak kaale alinmiyorsun boşa para veriyorsun tirt yani koskoca dernek İçişleri bakanlığı ile görüşüp bı geçerlilik sağlayamamışlar kartın arkasındada bizzat yazıyor görevli arkadaşlardan rica edin diye haber yapmak için haber yerinde
karantinada basın mensupları dışarı çıkabiliyor diye biliyorum hocam acaba bu kart sahiplerini de kapsar mı
Tabi ki T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen sarı basın kartının özelliklerini karşılamıyor. Bu bir dernek üyeliği gibi. İYAD resmi bir dernek. Bazı toplantı vb. etkinliklere katılımda kolaylık sağlayabilir. Bende var.
Sitesine baktım şimdi kartla alakalı açıklayıcı neleri kapsar diye bir açıklama yok. Ben basınla alakalı olmadığım halde bana bile ücretini ödediğim takdirde yolluycaklar. Bence basın kartının özelliklerini kapsamaz.