Benim giderek umudum tükeniyor. Herkes bir çözüm önerisi arıyor fakat bir tane bile kayda değer çözüm yolu yok. Muhatap ve çözüm yolu olarak gördüğümüz GoDaddy, ICANN, Azure ve diğerleri "bizle alakası yok" diyerek topu birbirlerine atıyorlar.

Bu tarz bireysel başvurular ile kopyala/yapıştır ve çözümsüz cevaplar alıyoruz. Fakat burada giden on binlerce domain, dolayısıyla on binlerce site var. Bu sitelere bağlı firmaların çok büyük iş kaybı var. Bu iş kayıplarından meydana gelen, her gün milyonlarca TL 'yi bulan zararlar var. Bu zararlar sadece kişilere değil ülkeye de zarar anlamına geliyor.

Bu olaya BTK 'nın ya da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının el atması lazım. Çünkü biz sıradan insanlar olarak sallanmıyoruz. Olaya devlet el atarsa, GoDaddy, ICANN ya da Azure karşısında sıradan birilerini değil, devletin bir organını görür, daha çözüm odaklı hareket eder, kopyala/yapıştır cevap vermez ve en azından hangi yoldan sonuca varabileceğimize dair yol gösterir.

Ha, devlet bizi sallayıp mağduriyetimizi giderir mi, ondan da umudum yok. Fakat en azından GoDaddy, ICANN, Azure ve diğerlerinden bireysel başvurular ile sonuç alınamayacağı aşikar.