limontasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Godaddy'de açıkarttırmaya çıkan bir domainim var. Minimum teklif 21.700 TL yazıyor. Şimdi aklımda şöyle bir soru var benim, bu domaini 15 gün önce yenilemiştim yani daha 350 günü falan var. Bu domain nasıl açıkarttırmaya girebiliyor anlamadım, ikinci husus bu 21.7k lık minimum teklifi kim belirliyor? Benim bildiğim domainin sahibi belirler, burada domaini açıkarttırmalara koyan Godaddy mi, azure mi, yoksa başka bir iş mi var anlamadım. Belki de kendileri iyi domainlere çöktüler önceden.
Domainin sahibi TC. Azure parasını alamadığı için sözleşmeyi feshedip hesaplarını kapatıyor, aktif domainleri de GoDaddy/WWD'nin sisteminde iptal olarak işaretliyor ki daha fazla zarar etmesin (iptal ettikleri için credit bile alıyor olabilirler). Sonrasında domain hırsızlığıyla ünlü GoDaddy bu iptal domainin trafik değerlerine göre vs. bir şekilde pay biçip (artık otomatik mi oluyor bu iş bilemiyorum) eşiği geçerse kendi hesabına geçiriyor ve satışa çıkarıyor. Resmiyette domain hala aktif yani o arada ve Registry'nin sistemlerinde kayıtlı. Burada GoDaddy/WWD'nin yaptığı partnerleri tarafından iptal işaretlenen domainlerin contact bilgilerini vs NS'lerini değiştirmek yani yönetimlerini almak. Belki başka firma olsa direkt pendingDelete'e çekip Registry'den silinmesini talep ederdi ama söz konusu GoDaddy olunca her şey çok normal şu an. Yaptıkları bence bir dark pattern ve etik olmamasına rağmen tamamen legal.