Sanırım bu konuyu açardım
Geçmiş olsun, şikayet açarsanız daha sağlıklı olur mağduriyet artmamasi acisindan
3. Gün şikayet konusu açardım hocam. Ödeme gücü yoksa veya erteleyekse bunu işlem yapmadan önce belirtmesi lazım şu gün ödeme yapabilirim diye , eğer şartları kabul ediyorsa karşı taraf o zaman ticaret yapılır , ama başta konuşmadan hesabı aldıkdan sonra sürekli erteliyorsa o kişi ile bir daha ticarette yapmam ve direk şikayet konusunuda açardım
geçmiş olsun hakkını ara bence
Şikayet konusu açın trader'i degiştirebiliyorsunuz sanırım veya tekrar atabilirsin traderi sizden yüksek ise teslim sonrası ödeme almanız gerekiyor 7 gün art niyettir.
Geçmiş olsun, zaman kaybetmeden kanıtlarınızla birlikte şikayet konunuzu açmalısınız.
7 günü bırak, 2 günden sonra eksi trade yapıştırırım. Yaşadığı olaylar beni ilgilendirmez, allah korusun, kaza geçirmiş olsa dahi sorunum kişiyle değil yaptığımız ticaretle alakalı olduğu için, eksi vermek zorunda hissederim.
isterse moderator olsun ben birseyin satisini yapiyorsam para ihtiyacim oldugu icin yapiyorumdur 1 hafta az sure degil
- trader hak etmiş şikayet konusu aç
Açıkçası trade olayını geçtim sözüm meclisten dışarı 12 yıllık hesap ile ortalıkta adamım diye gezen satıcılar bile d*olandırıcı olabiliyorken 11 aylık bir adamın ticari ahlakı ile küçümseme yapılabiliyor. Misal ben bir ürün sattım diyelim ama haklarıyla birlikte sırf adam trade vereceğim diye detayları girmeden konuyu açtım. Direkt olarak konuyu baltalayacak sözde klavye sivil polisleri sanan şahsiyetler satış yapamazsınız veya bunu ücretsiz olarak verdiler gibi... kendini bir halt sanan beyin yoksunu düşündüğüm şahıslar yüzünden konu silindi. Trade olayı bence insanları güvenilir kılmıyor. Trade sadece satıcı ve alıcı arasındaki satıştan sonra yorumlama gibi bir şey.
Bu zamanda babana bile güvenmeyeceksin, devir eski zaman değil, sözlerin yeminlerin bir kıymeti kalmamış. Paranızı almadan ürünlerinizi vermeyin
Ben yönetici mantıgında konuşacak olsam iyi niyeti suistimal eden kim olursa olsun 1 aydan kısa olmamak şartı ile banlardım.
Kimse iyi niyeti suistimal etmemeli...
Hocam bir insanda Ahlak ya vardır ya yoktur.
Ticaret ahlakı, komşuluk ahlakı, iş ahlakı diye ayırmaya gerek yok.
Ben yerinde olsam mazur gör ama kafamı ellerimin arasına alır "bu hatayı neden yaptım" diye düşünürdüm.
Hatanın kaynağını başkasına attıkça aynı hataları yapmaya gebedir insan. Bak bu tecrübeyle sabittir.
Ben yaptığım ticaretlerde açık net ve kısa konuşurum.
Arkadaşlık ya da dostluk üzerine değil "para kazanacağımız" bir konuda sizin bana ya da benim size güvenme zorunluluğumuz olmamalı. İkimizi de güvenceye alacak şekilde çalışalım.
Buna x bir nedenden ötürü yanaşmayanların tamamına yakını zaten çalışılmaması gerekenlerdendir. Bir insan kendisini de güvenceye alacak bir teklifi uç örnekler dışında reddetmez.
Bu şekilde belki yaptığım işin %1-5 arasını kaybedebilirim. Bunu telafi etmek kolaydır, daha çok çalışırım.
Güven üzerine iş yapıp keyfim kaçtığında ise insana olan güvenimin zedelenmesini telafi edemem. Boyutuna göre işten ve insandan soğuyorsun. Bıkkınlık yılgınlık geliyor e haliyle her şeyine sirayet ediyor bu durumlar.
Şimdi ukala adam bana iş mi öğretiyor diye düşünmezsin umarım zira öyle bir maksadım yok sadece daha önce edinilmiş bir tecrübeyi aktardım.
Sorunun yanıtına gelirsek insan denilen canlı üç kağıda meyillidir. Ahlak üzerine olmanın tek yolu insanlara ahlaksızlık yapabilecekleri imkanları vermemektir. Buna insanın kendisi de dahildir.
Ne dolmuşum yahu konuyu görünce giriş gelişme yapıp sonucu arafta bırakasım gelmiş.
Herkesi kendimiz sanıyoruz iyi niyetli yaklaşıyoruz ama halen daha suistimale kurban gidiyor. Yani cezası bir tık daha ağır olmalı.
Hepinize değerli yorumu için teşekkür ederim. Hayattta bazı tecrübeler malesef ki ucuz olmuyor. İnsanları kendim gibi görmeyi bırakmam gerekmiş bu arada şikayet konusu gerçekten etkili bı yontemmiş. Hayatım boyunca hep karşındakine kendim gibi değer verdim lakin hiç bir zaman karşılığı alamadım. Ben bu forumda öyle çok eski bı kullanıcı değilim. Elde etmem gereken hâlâ çok değerli tecrübeler var. 7gün boyunca yazdığım ve her seferinde bı bahane ile kapatılan konu bugün sanırım çözüme kavuşuyor. Hepinize tekrar teşekkür ederim verdiğiniz değerli yorumlar ve tecrübeleriniz için 🤲