ne yapıcağına göre seçim yapmalısın
ilk olarak şuna karar ver mobilmi çalışcam, webmi çalışcam, pc üzerinemi çalışcam

sonra hangi tarafta yer alıcan?
frontend mi?
backend mi?

frontend; html, css, javascript gerektiren işin görünen yüzünü halleden kısımdır
backend; c#, python, node.js, java işin arka planındaki çalışmaları halleden kısmıdır

hem frontend hem backend yaparsan full stack developer olursun
ben şuan kendimi geliştirmek için bir yazılım firmasında ücretsiz olarak staj yapmaktayım frontend başladım roadmapım şu şekilde

html-css-javascript-seo öğrenicem ardından javascriptin bütün framework yani kütüphanelerini öğrenip backende kayıcam ama esas master seviyeyi frontend olarak yapıcam belkide duruma göre full frontend olarak kalabilirim

aynı anda ingilizceyide sökmem gerek çünkü hem global çapta çalışma hedefi hemde yazılımdaki ingilizce kavramlardan dolayı çok gerekli heleki bulunduğum firmada yabancı yazılımcılar türkçeyi bilselerde yeterli gelmediği için yeri geldiğinde ingilizce anlaşmam gerektiği için

sorarsan neden frontend olarak seçtim zorunluluktan hem girdiğim firmada ihtiyaç var hemde daha basit diye halbuki benim kafa c#, python, java gidip otomasyon programlar yapıp aylık kira toplama şeklinde para kazanıp sonrasında ai yani yapay zekaya atlamaktı bu planım suya düştü