Güncelleme
20:04
10.07.2021

Eski NS ler geri geldi sanırım domainleri kurtardık
Bence bu iş herkesin sağa sola attığı mailler sayesinde oldu
UMARIM EPP KODLARIMIZIDA ALIRIZ
HERKESE TEŞEKKÜRLER

SON GÜNCELLEME 09.07.2021 20:16

Domigon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
TeknoClouds firması ile ilgili yeni bir gelişme

(Gelen Maili Aynen İletiyorum)

Sayin müşterilerimiz, nihayet onca baskı ve çalışmalarımızdan ve sizlerinde desteği sonucu Microsoft'a durumları anlatmayı başarabildik.

Aslında bu durum hakkında hiç bir bilgileri yoktu, durum ender ve görünmez bir kaza olduğu onlar tarafından da onaylandı. Çünkü etki alanları bayilik hesaplarında bulunsa bile portal üzerinde bulunmuyordu bu nedenle iptal eylemi yaptıklarını kimi zaman Red ediyorlardı. Fakat uzun çaba ve açıklamalarımızın, bazı müşterilerimizin de baskıları altında nihayet ilk defa olumlu bir yanıt almayı başardık.

Microsoft'dan bize gelen yanıt şu şekildedir;

"Merhaba Bayram,

Umarım bu e-posta sizi iyi bulur!

Adım Tsvetomira ve devre dışı bırakılan alanlarla ilgili xxxx devasında size yardımcı olacak App Service ekibinden Teknik Destek Temsilcisiyim.

Öncelikle sabrınız ve verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkür ederim.

Microsoft Azure'dan REST API ile satın alınan ve Teknoclouds'un son müşterilerine yeniden satılan alan adlarının devre dışı bırakıldığını anlıyorum.

Microsoft Azure'un harekete geçtiğini ve şu anda sorunu azaltma ve etki alanlarını olabildiğince hızlı bir şekilde yeniden etkinleştirme süreci hakkında GoDaddy ile iletişim halinde olduğundan emin olmak isterim.

Şimdilik, sahiplik kanıtı için herhangi bir belgeye ihtiyacımız yok, bu yüzden lütfen müşterilerinize de bileti açarken böyle bir şey göndermemelerini tavsiye edin. Herhangi bir ek bilgiye ihtiyaç duymamız durumunda, sizi bilgilendireceğiz ve onlarla doğrudan destek biletleri aracılığıyla iletişime geçeceğiz.

Ek sorularınız için hizmetinizdeyim ve daha fazla bilgiye sahip olur olmaz sizi bilgilendireceğim.

Sabrınız ve anlayışınız için içtenlikle teşekkür ederiz!

Size harika bir Cuma diliyorum!

Saygılarımla,"

Bu çok güzel ve olumlu bir gelişmedir. Bu gelişmeleri sizinle paylaşmak istedik. Göründüğü üzere Microsoft ve Godaddy ekibi iletişim ve çözüm yolu arama durumundadır.

Tüm problemleri çözdüğünde diğer planlarımız uygulamaya geçecektir ve alan adlarınız güvenli bir Türk yazmaya aktarımı istenecektir. Sizin için herhangi bir maliyeti olmayacak olup tüm giderleri şirketimiz sağlayacaktır.

Gelişmeler olduğunda size bildirmek için sabırsızlanıyoruz.

Anlayışınız ve ilginiz için teşekkür ederiz

TeknoClouds Ekibi

**GÜNCELLEME SANIRIM TEKNOCLOUDS KURTARMAYA ÇALIŞIYOR 08.07.2021 İTİBARİ İLE BAZI MAİLLER VE EPP KODLARI GELİYOR UMARIM ÇALIŞIYORDUR**

**TEKNOCLOUDS EPP KODLARINI KURTARABİLDİKLERİNİ 08.07.2021 İTİBARİ İLE GÖNDERİYOR DOMAİNLERİNİ AYNI SAAT İÇİNDE TRANSFER EDEN ARKADAŞLARIMIZ VAR HAYDİ TEKNO ASLANSIN SEN TEKNO KAPLANSIN TEKNO HADİ OLUM..**

WWD YE GODADDYE VE ICANN MAİLLER ATTIMVE İLK YANIT GELDİ..

ASLINDA BU MAİL TÜM OLAYI AÇIKLIYOR AZURE Mİ GO DADDY BAYLİĞİMİ VS SORULARIN CEVAPLARI AŞAĞIDA

BENDE DAHİL HERKESE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM ARKADAŞLAR...

HALA ANLAMAYAN ARKADAŞLAR VE ARTIK BUNALANLAR İÇİN ÖZETLİYORUM ;

GODADDY BAYİLİĞİ FALAN HİKAYE TÜM DOMAİNLERİ AZURE 200USD İLE ALMIŞLAR MİCRASOFTDA BEN ZARAR EDİYORUM DEYİP HESAPLARI TESPİT EDİP YA UÇURMUŞ YADA KİMLİK ONAYINA DÜŞÜRMÜŞ
DOMAİNLERE ERİŞRBİLMENİZİN TEK YOLU O AZURE HESABINI BULUP DESTEK AÇMANIZ.

Mail;

support@secureserver.net

Destek talebinizle ilgili bilgiler
Destek personelimiz, ayrıntıları aşağıda açıklanan talebinize yanıt verdi:

Tartışma Notları
Destek Personeli Yanıtı
Sevgili Beyefendi / Hanımefendi,

Teknoclouds tarafından kaydedilen bir alan adı hakkında yazdığınızı anlıyorum. Teknoclouds'a doğrudan bağlı değiliz ve onlar müşterilerimizden biri değil. Alan adının gözden geçirilmesi ile. Alan adının Microsoft Azure üzerinden kaydedildiğini ve Teknoclouds'un onların müşterisi olduğunu gösteriyoruz. Yalnızca Microsoft Azure için arka uç işleme sağlarız ve bu etki alanlarındaki hesaplarına veya sistemlerine erişimimiz yoktur. Teknocloud alan adlarını bizim aracılığımızla değil, bir ortağımız olan Microsoft Azure aracılığıyla kaydettiriyordu. Alan adınız son bir hafta içinde kaydedildiyse, alan adınız otomatik olarak iptal edilir ve alan adını istediğiniz kayıt şirketi aracılığıyla yeniden satın almanız gereken kayıt defterine geri gönderilir. Teknocloud ile herhangi bir ilişkimiz veya doğrudan etkileşimimiz olmadığı için burada size daha fazla yardımcı olmamızın bir yolu yok ve tüm iletişimlerin sorumlu taraflar aracılığıyla yapılması gerekir. Bu, etki alanını Microsoft Azure'dan almak için onlara ödeme yaptığınız için satın alma işleminin herhangi bir geri ödemesinin Teknocloud'dan gelmesi gerekeceği anlamına gelir. Etki alanınızın bir haftadan daha uzun süre önce kaydettirilmiş olması ve etki alanının Microsoft tarafından iptal edilmemiş olması durumunda, etki alanını Azure hesabınızda etkinleştirmenize daha fazla yardımcı olmaları için Microsoft Azure ile bir bilet açmanız gerekecektir. Microsoft Azure tarafından sağlanan aşağıdaki adımları izleyerek bir hesap oluşturabilir ve bir istekte bulunabilirsiniz ve "APP Service Domains" öğesini seçin. Alan adınız 1 nedenden dolayı hesabınıza taşınamıyorsa akılda tutulması gerekenler, Size tekrar daha fazla yardımcı olmamızın bir yolu olmayacaktır ve daha fazla yardım için yanıt vermek herhangi bir ek destek sağlamayacaktır, bu alan adları Teknocloud aracılığıyla sizin adınıza satın alındı ve bu alan adlarını satın alan siz değildiniz. Teknocloud'un müşterilerine karşı adil ve açık sözlü davranmadığı için özür dileriz, ancak burada bizim açımızdan yapabileceğimiz başka bir şey yok.

Bahsedilen link ;

https://docs.microsoft.com/en-us/azu...upport-request

AZURE DESTEK 29 USD

*****SÜREKLİ SORANLAR OLUYOR NEREYE KAYDEDELİM DİYE BEN @Hukonline; ÖNERİRİM 12 YILDIZ BU FORUMDALAR VE 12 YILDIR SADECE SNET.COM.TR OLARAK HİZMET VERİYORLAR. BENİM BUNDAN SONRAKİ TERCİHİM BU ARKADAŞLAR. BU SAATTEN SONRADA PAHASINA BAKMAM***

BUDA ICANN DEN GELEN MAİL

KISACASI EĞER ÇOK ÖNEMLİYSE BACKPRDER ALIN SAĞLAM BİR TANE VEYA DÜŞMESİNİ BEKLEYİN.

Şikayette bulunmak için ;

Mentha06 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar buraya savcılık için dilekçeyi bıraktım

https://www.r10.net/off-topic/287749...kayetname.html

editleyip gönderebilirsiniz
HazarHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anlaşılacağı üzere bu çocuk domain alanları eski açıklamaları ile keklemiş
Bakın geçmişte ne demiş?
İptal için azure yetkili diyor azure de wwd ve gs alt yapısı ile bu işi yapıyor parklar o yüzden gd de kredili almış ve ödememiş domainleriniz parasını + iptal da bakın diyor ki iptal mümkün değil (kurallara uyulur ise) ama burada kişi azureyi amaç dışında kullanıyor be iptal oluyor sizin alan adlarınız
Olay bu kadar basit
HazarHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hafız olay basit
Normalde 10 dolar a yakın olan bir ücretleri söz konusu bu domain olayların. (Kampanyalar filan hariç)
Burada bu firma diyor ki gelin bende çok çom ucuz 20-30 liraya size domain satayım ki oda şu an 3-4 dolar yapıyor belkide 5 neyse
Ama domain kayıt ettirdiği yer kredili hizmet veren ve ticari kullanımı olmayan azure geliştiriciler için asıl hedefleri hani gel buradan ticaret yap değil neyse bu çocukta beleş kayıt yapıyor farklı farklı hesaplardan her birine 20 domain reg edebiliyor sonra bedavaya reg ettiği domainleri işte sitesinde filan 20-30 artık ne verirsen satıyor hatta açıklamaların birinde diyor ki ne tekli etti iseniz kabül etmedik mi yani 20 değil 10 var abi olur mu desen olur diyen birisi işte