teşekkür ederim
biran gülümseme vasıta olduğun için
Türkiye deki en yetkin hacker lardan bazılarının r10 da olduğundan haberiniz olmaması da güzel bir olay.
tabiki onlara hacker dememin sebebi; sistemleri ele geçirecek bilgi ve tecrübeye sahib olmalarıdır. yoksa anlık ve günlük bir yerlere indirdikleri değil
ülkemizde bazı kendilerine hacker diyen kişilerin bazı israil sitelerini indexledik.. şunu bunu yapıp diye attıkları ekran görüntü ve sayfalarına baktığımda, alt dizin açıp içine bir index.html koyduklarını.. ana dizinde site normal işlerine devam ettiğini görüp gülmüş idim.. zavallı lamer lar...
zaten hack dünyasından haberiniz olmaması sizin rahat ve huzurlu uyumanızı sağlar. aksi halde SEPTİK olup, huzursuz olursunuz. hayatınızı mahvedersiniz..
Akbank a siber saldırı oldumu ? Evet/Hayır... ama geçen seneki veri kayıp değerleri 16milyon dolar idi.. yine mi mainframe leri bozulmuş idi ? Anonymous olaylardan kendilerine kar çıkarmak için mi twit atıyor ?
Halen paypal bruteforce u engellemiş değil. Yıllar önce amerika, com domain vb için çıkardığı SOPA kanunu ile paypal a el koyduğunda, ülkemizdeki bazı cracker lar.. Abi Paypal şifrelerine erişebiliyorum.. 3-5 hesab boşaltalım mı diye sorduklarında onlara şu cevabı verdim.
O hesaplardan aldığın para veya paypal ile amazon vb online sitelerden alacaklarını evine interpol mü yoksa mit mi teslim etsin diye sormuş idim....
şahsen mit veya güvenlik birimlerimiz bu konularda çok koruyucudur. geçen bir arkadaşıma şu yorumu yaptım
Ülke için ... sitesini indirsem .. veya nufusu 50bin bile olmayan bir zararlı ülkenin server larını sustursam, kimliğim ortaya çıksa... saolsun bizim güvenlik güçleri ......ümüze MUM DİKİP TESLİM eder diye acınası bir yorumum var...
(benim hack ve exploit bilgim yok maalesef... üzülsem bile bir türlü öğrenemedim)
herkesin hesabının olduğu ama inatla kullanmayan biri olarak.. Facebook açıkları için 20bin usd ödül vaad ediyor.. arkadaşlarım defalarca açık linki attık ve parasını istediği... cevab vermedikleri gibi, o açığı başka adrese taşıyarak devam etmesine izin verdiler
yani..
selam ve saygılar