Bundan 15-20 sene önce millet otomatikten acayip korkuyordu. Bunun nedeni hem fazla yakması, manuel'e göre pahalı hemde arıza verince masrafı ağır olmasıydı. Şimdi alım gücü arttı ve otomatik konusun dada vatandaş bilinçlenince otomatik araç kullanımı 20 sene öncesine kıyaslar isek %90 bir artış var diyebilirim. Tabi bu benim fikrim ve gözlemlerim.

Ben 5 sene tamircide çalıştım. babam 2003 yılında kartal slx aldı o zamanlar otomatik ancak elit kesim kullanırdı diyeyim size Sonra 2005 te babamın yeğeni babama 2000 model bir Mercedes e200 verdi otomatik. Otomatik araba evime sokmam diyen adam ondan sonra bir daha manuel almam diyor. Gerekirse araba kullanmam manuel'se.

Şu anda evde 4 araç var 3 tanesi otomatik biride mecbur kaldığı için manuel aldı. Kısa zamanda satıp otomatik alacak.
Bende biraderimde hızı seviyor bu konuda manuel bir adım önde ama yine de tercihimiz otomatik oluyor. Bende mecbur kalmadığım sürece manuel araba almam . İstanbul trafiğinde hamallıktan başka bir şey değil.

Bana göre 2 eksisi var biri performans konusunda zayıf kalması diğerde manuel'e göre çok yakması. Şuanda yeni model arabalara baktığında 10 arabadan 7 sı otomatik. BMW, Mercedes falan bakın ilan sitelerinden 2012-2013 üstü çoğu otomatiktir.

Bende 2009 civic otomatik var sürüşü gayet keyifli .