Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorun, domaini sattığım müşterim.
Adam diyor iki gün önce sana xxxx para ödedim site için.
Neden sitem açılmıyor?
Sorunu anlattığımda ise beni ilgilendirmz diyor
xxxx * 1000 geri öde yoksa .....

Cevabım ne olmalı sizce?
Tamam doğru anlamışım, hesaplar arası transfer gerçekleştiyse olay sizden çıkmıştır. Muhattabı siz değilsiniz artık. Teknoclouds ile görüşmesi gerekiyor (pek mümkün olmasada).

Yinede bir kıyak yapayım diyorsanız elbette iade yapabilirsiniz ama bence zorunlu değilsiniz. Burada önemli olan domaini sattiginizda bu sorun var mıydı? Eğer yoksa sizin yapabileceğiniz pek bir şeyde yok. Elbette müşterinizi kırmayın, elinizden gelen yardımı yapmaya gayret edin. Ancak siz satarken bu sorun yoksa, hesaplar arası transfer gerçekleştiyse sorumluluk sizde değil şuanda. Domainin devri için siz satış gerceklestirmişsiniz. Domainin sağlayıcısı siz değilsiniz sonuçta. Karşı tarafta domainin teknoclouds üzerinde olduğunu bilerek satın almış. Ben ortada ciddi bir olay görmüyorum. Elbette mağduriyet var. Ancak mağduriyetin nedeni siz değilsiniz.

Şöyle örnekleyelim, sizden biri bir domain aldı ve yasa dışı bir şey yaptı ve domain btk tarafından kapatıldı. Iade hakkı var mı? Elbette yok. Tamam bu örnek çok uygun olmadı, çünkü burda müşteride (sizden alan) mağdur durumda.

Birde şöyle örnek verelim, sizden domaini aldı (benim başıma gelen olay) aradan 8 ay geçti ve domain teknoclouds nedeniyle kapandı. Şuanda ben bunu yaşıyorum. Aldigim kisiye mesaj atsam bana iade yapar mı? Neden yapsın ki?