CliaWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba sft_eses,

Cyberpanel'de DNS > NAMESERVER OLUŞTUR alanı özel dns sunucuları içindir. Her bir alan adı / web site için ayrı ayrı ns1 ns2 gibi dns sunucuları oluşturacak iseniz bu alanı kullanabilirsiniz. Bu alandan bir domainin ns kaydı ve sunucu ip adresi o alan adının dnslerine otomatik eklenir.

CONFİG DEFAULT NAMESERVER alanı ise örneğin sunucunuzda temsili bir alan adınız vardır ve nslerini cyberpanelde ekli diğer tüm web siteler için kullanmak istiyorsunuzdur. siteismi.com ana sunucu domaininizdir. ns1.siteismi.com ns2.siteismi.com ayarlamışsınızdır, artık yeni ekleyeceğiniz domainlere / sitelere bu nsler tanımlanır. Sizde eklediğiniz sitenin / alan adının dnslerini bu dnsler ile domain aldığınız yer üzerinden güncellersiniz.

iyi çalışmalar.
Hocam yanıt için çok teşekkür ederim.

Dün akşam sizin yönlendirmelerinizle önce NAMESERVER OLUŞTUR kısmından ns oluşturup, ardından WEBSİTE OLUŞTUR kısmından ws oluşturarak işlemleri tamamladım.

Ardından Godaddy'den DNS'yi YÖNET kısmına giderek İP yönlendirmesi yaptım. Bu işlemleri tamamladıktan sonra siteye sıkıntısız bir şekilde girilebiliyordu. Bu sabah uyandığımda BU SİTEYE ULAŞILAMIYOR uyarısıyla karşılaşıyorum, sürekli sayfayı yenilemem sırasında bir ara GODADDY PARK ALANI'na yönlendirdi.

VPS'de yer alan diğer siteye sorunsuz bir şekilde girilebiliyor.

Bunun üzerine GODADDY'DEN bir de NAMESERVER yönlendirmesi yapayım dedim ama sistem hata verdi ve kabul etmedi.

Şimdi bu yazıyı göndermeden son bir kontrol edeyim dedim, site yine açılıyor şimdilik.

Bu gidip-gelmeler neden kaynaklanıyor olabilir sizce?

Dediğim gibi VPS'de yer alan diğer sitede hiç bu tür problemler yaşanmıyor.