Patron mesaj yayinlamis
TeknoClouds zor süreçten geçiyor; yıkılmadık ayaktayız!
Böyle bir açıklamayı yapacağım günün geleceğini hiç ama hiç tahmin etmemiştim. Özellikle her şey çok güzel giderken, tam da yatırımlarımızın sonuna gelirken. Dünyayı sarsacak güce sahip olacakken.. Sağlık olsun. Çoğunuzun bildiği üzere TeknoClouds ilk 2017 yılında birkaç referans müşteriyle hiç reklam hatırımı yapmadan, hiç bir SEO çalışması uygulamadan, pazarlamadan, hatta çağrı merkezi olmadan sadece çok sevdiği ve sevildiği müşterileriyle günümüze ulaştı.
İşte bizim diğer firmalardan en büyük farkımız da buydu, keşke elimizden daha iyileri gelebilseydi.. Marka kurucusu ve yöneticisi olarak gecemi gündüzüme verdiğim ve belli yaşımda ne büyük riskleri göze aldığımı hepimiz şimdi fark ediyoruz.
2 kişi ile başladığımız çalışmalarımıza, günümüzde 8 kişi ile devam ettiğimiz ve hatta şuan yetişemediğimiz durumda olmamız bilin ki nelere, kimlere borçlu. En başta sevgiyle ve yeniliklerle yaklaştığımız, bize sonuna kadar referans olabilecek en değerli müşterilerimize.. Her daim kesinti ve arıza durumunda yardımcı olan ve güçlü altyapıyı sağlayan GoDaddy şirketine.. Ve en son da sistemiyle, ayrıcalıklariyla, belli bir yere kadar desteğiyle her ne kadar sürekli çökse de güçlü API servisiyle, aracılığıyla ve her ne olursa olsun şartları ve koşullarından başka bir şey bilmeyen bakışlarıyla Microsoft şirketine son teşekkürlerimizi ederiz.
Daha 3 gün öncesine kadar bize kimler referans olmazdı ki; bunu sizler de bizler de çok iyi biliyoruz.. Hiç bir zaman bencil kişilikleri sevmedik, bünyemizde barındırmadık. Maliyetten kaçmadık.. 20 TL'nin bile altında fiyat isteyeni kırmadık.. Ama dünya devleri, herkesin kahramanları dev kuruluşlar övülenler (adı belli) bir sözleşme çıkarıp bundan 1 sene önceki hizmetleri bile HABER VERMEKSİZİN etkiliyorsa kusura bakmayın bunda bizim de ağzımız açık kalıp bakarız sadece.
Evet; acısıyla tatlısıyla zararla geçirmekte olduğumuz krizi yine halleri ile tepkileri ile şaşırtmayan iç karıştırıcılarımız iş başında. Fakat şimdi empati zamanı.. Hepimizin emeğine saygımızı biliyoruz, kaybettiğiniz zararlar ortada, peki ya TeknoClouds ne kadar zarar etti, Ne duruma geldi ve nelerle uğraşıyor..? En çok da kimlerle uğraşıyor?
Dev kuruluşlar bir sözleşme ile sorumluluk üstünden atarken biz niye bu kadar uğraşıyoruz.. Ölüm teri gibi sorumluluk stresiyle çaba edip herkesin karlı çıkması için gece gündüz uykusuz hala çalışıyoruz.. Halkubi sözleşmemizi biz bile yazmadık.. Hiç bir şeyin garantisini vermedik bir sözleşmeyi sipariş verene kadar en az 2 kere önünüze getirip onaylattık.?
Bu soruyu aklınıza getirin ve perspektif biçimde düşünün.. Bencil olmadan.. O kadar yatırımlar, o kadar cihazlar, o kadar yazılımsal masraflar ve en önemlisi de bu kadar maliyet içinde en dip fiyatlar.?
Buraya niye geldik, niçin geldik anlatmaya gerek yok. Örnek alıp, sıradan YouTube videolarindaki metodlar ile işe atılıp tek haneli sayılara domain satan kişilere rastlayinca mümkün gelmemiz tabi, biz bu işi 4 sene yaptığımızdan beri daha mart ayına kadar bir sistem gitse en güzel şekilde destek aldığımız Microsoft artık niye bize pas vermemeye başladı? Çok detay vermeye gerek yok gördünüz geldik. Ama gelmemiş de olabilirdik.. Birkaç ay daha gelmemiş olsaydık eğer emin olun daha bu duruma gelmesi mümkün olmayan güce sahip bir evrensel ticari işletme olmuştuk. O zaman ne godaddy gerekirdi bize, ne Microsoft ne de diğer 2. Taraf firmalar.. Ama olsun, girişimin başarılısı da olur, başarısızı da..
Bu girişimin de adı teknoloji bulutları olarak dağılacak. Tüm bu emeklerimiz ve emekleriniz bir şekilde size katkı sağlayacak. Allah 3 geriletip 10 ilerletir inşallah. Hepimiz için geçmiş olsun. Süreci bizzat yurt içinde sıradan korunaksız bir evin içinde takip ediyorum..
Çözümlenmeyen mağduriyet kalmayana dek uğraşacağım.. Türkiye de tüm müşterilerine aynı anda tüm hizmetler için yardımcı olabilecek bir firma teknik olarak bulunmuyor.
Vurgun diyenler, vurgunun kendisini yaşarlar evelAllah..
Bayram Konaçoğlu
"Şimdi ben buraya niye çıktım? Nasıl çıktım? Bunu izaha gerek yok. Gördünüz, yürüdüm, çıktım." tarzında saçma sapan bir açıklama olmuş. Çözüme, sürece ve yapılması gerekenlere dair hiçbir bilgi yok. Ayrıca o "korunaksız evin" açık adresini rica ediyorum kendisinden.