Burak Bozkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üniversite öğrencisi iseniz, 24 yaşına kadar babanızın üstündeki sigorta/emeklilik halinden yararlanabilirsiniz.
Evet aynen böyle ama bazı istisnalar var.

Babası vefat eden önlisans öğrencilerinin sigortası önlisans bölümünden mezun olunca kesiliyor ve yeni önlisans bölümü okusa veya okumasa da hiçbir şekilde yenilenmiyor. Yenilenmesi için lisans öğrenciliği şart konuluyor. Bu durum babası henüz ölmemişken bu konu hakkında bir kanun çıkanlar ile babası öldükten sonra kanun çıkanlar arasında da farklılıklar gösteriyor.

Kendimden biliyorum, bir gün acilen hastaneye gitmem gerekti, önlisans mezuniyeti nedeniyle 21 yaşındayken tedavi olamamıştım babam rahmetli olduğu için, çok uğraştım ama hiçbir şekilde yenilenmemişti, sigortadaki personellerin çoğu da detayı bilmediği için detaylı bilgileri cimer bilgi edinme hakkından edindim.

SAMATO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
değilsek kaç yaşımıza kadar hocam
Yine aynı yaş ama farklı bir şekilde bağlanıyor o, sgkya gidip yenileme yapabiliyor sağlık girişleri kapananlar. Babası ölenler için yenileme yapılmıyor. Biraz ters bir durum var ama düzeltilmedi. Basında ses getirmesi gerekiyor bu detayın duyulması için.