varyemez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorun zaten sizin ortadan kaybolmanız değil, Public Internet Registry çok köklü bir kuruluş diyorsunuz ama her firmanın bir riski vardır. Godaddy nin yeni kurulduğu dönemlerde Registerfly Icann acrediteli dünyanın en büyük alan adı yazman şirketiydi ve bu şirket felaket ötesi bir ceo tarafından "halvarez" patlatıldı. Godaddy yi Godaddy yapan hikaye burada başladı. Buradaki domainlerin % 75 i Godaddy firmasında yeni hesap açan son kullanıcılara transfer edildi. Bu büyüme sonrasında Godaddy şu an ki tekel olma gücüne kavuştu. Benzer durumu Guzelhosting in yaşayıp yaşamayacağının hiç bir garantisi yoktur. Yazman yetkiniz olursa belirttiğim gibi hem siz hem de kullanıcılarınız güven içerisinde olur. Demek istediğinizi anlıyorum yine aynı yazılımı kullanacağız Logicbox gibi berbat firmalara dünyanın parasını vereceğiz diyorsunuz sizi anlıyorum. fakat uzun vadede gücünüz olursa kendi yazılımınızı yazdırarak Namecheap gibi harika bir firma olabilirsiniz.
Tabi ki, zaten uzun vadede planımız bu. Bunu ilk mesajımda da belirtmiştim. Benim karşı olduğum tek şey, "ICANN akredite değilse güvenilir değildir" söylemi. Emin olun ki bizim gibi birçok işini düzgün yapan şirket, ICANN akredite şirketlerden daha güvenilir ve hatta daha iyi/hızlı destek verebiliyor. Yani bu konuda genelleme yanlış olmakta.

Bizim ayağımıza birçok şirket geliyor. Promosyonlu fiyat önerenler, bayileri olmamız için ciddi maddi kazançlar teklif edenler var çünkü belirttiğim gibi çok fazla domaine sahibiz. Özellikle Cloudfest gibi global etkinliklerde çok fazla şirketle tanışma ve çalışma imkanımız oluyor(2 yıldır pandemiden ötürü yapılamadı). Buralarda ICANN akredite olan ama yetkililerini görseniz bayiliği bırakın dandik bir domain bile almayacağınız şirketler cirit atıyor. 3 kuruş kar edelim dşiye bunlarla çalışmak gibi şeyler yapmıyoruz. Resellerclub kendini kanıtlamış, 1998'den beri ortalıkta, daha da önemlisi adamlarla iletişimimiz çok iyi. Yani öyle iyi ki "bankada sorun var şu anda swift yapamıyoruz, 10.000USD kredi ekleyiverin, kartla ödeyip boşuna komisyon vermeyelim, 2 gün sonra öderiz" gibi bir talebi bile geri çevirmiyorlar. Bir domain sorunu olunca ticket açıp beklemek yerine hızlıca çözdürebiliyoruz. Bu kadar sıkı çalıştığımız bir şirket varken, yakın vadede akreditasyonu düşünmeme sebebimiz bu. Yoksa bu işin sonu tabi ki akredite olmakla sonuçlanacak, kaldı ki tüm organizasyon şemaları ve gereklilikleri fazlasıyla karşılıyoruz. Ancak bizim açımızdan buna daha zaman var.